L’hospital agreuja el seu col•lapse a pesar de desviar «en massa» pacients als centres de salut


La Pedrera retorna a Primària usuaris que porten 9 mesos esperant una cita. Els sindicats denuncien que la saturació aconsegueix ja tints «dramàtics» per la falta d’espai i personal.

Les distintes fórmules posades en marxa per l’hospital comarcal de La Pedrera, a Dénia, per a intentar maquillar les seues greus deficiències de falta d’espai i de personal (devolució de pacients als centres de primària o habilitació de barracons) no han aconseguit pal•liar el col•lapse continu del centre sanitari.
Els sindicats agrupats en la Junta de Personal del departament de salut número 13 (Marina Alta) van enviar ahir un comunicat en el que posen negre sobre blanc el que és una sensació generalitzada en la ciutadania: que l’hospital fa temps que no dóna abastiment, i segueix sense fer-ho. La situació en què es troba l’atenció sanitària en la comarca és, segons els sindicats, «dramàtica».

Ni tan sols la pràctica posada en marxa per la Direcció d’uns mesos a esta part, consistent a tornar als centres de salut pacients que tenen cita en l’hospital davant de la impossibilitat d’atendre’ls, ha aconseguit descongestionar La Pedrera.

I això que esta pràctica s’ha generalitzat en els últims mesos. Si abans succeïa en Ginecologia o en Dermatologia, «el que és nou és la devolució en massa, afectant tota a l’àrea, de les peticions de consulta per a pacients que porten fins a 9 mesos esperant una cita que no es produirà», denúncia la Junta de Personal.

Els sindicats lamenten que «la crònica falta de recursos tant en atenció primària com, i encara més, en assistència especialitzada, fa que l’assistència a la població i les nostres condicions de treball empitjoren dia a dia». Les traduccions pràctiques d’eixes carències són múltiples, assenyalen: «pressió assistencial en augment, temps de consulta per pacient en disminució, freqüents interrupcions per a atendre urgències (o pacients que no han pogut obtindre cita per estar ocupades totes les disponibles), les intolerables demores per a consultes amb els metges especialistes o per a exploracions, que augmenten i compliquen les consultes dels metges de família, impedeixen en la pràctica qualsevol intent de programació del treball i redueixen clarament la qualitat de l’atenció prestada».

El pitjor de l’actual situació de saturació de l’hospital comarcal és el que falta per arribar. Si el col•lapse ja és «dramàtic», ho serà molt més, afirmen, en quant arribe l’estiu, fonamentalment perquè la Direcció, «en compte d’aconseguir el mateix nivell de dotació de personal i altres recursos que els departaments sanitaris veïns, es limita a distribuir la misèria, emmascarant la falta de pressupost del departament».

En aquest sentit, la Junta de Personal adverteix que «els problemes que ara patim s’agreujaran, com cada estiu, amb la falta de substitució completa del personal de vacacions i a causa de la inexistència de consultoris per a desplaçats que existeixen en tota la costa valenciana menys en la Marina Alta». I això a pesar que esta comarca és, afirmen, «una àrea turística».
Els sindicats estimen que «ni els treballadors de l’atenció sanitària pública ni els pacients necessitats la dita atenció ens mereixem aquest tracte, que ens menysprea considerant-nos recursos i beneficiaris, respectivament». Per això, conclouen el seu comunicat sol•licitant «que, d’una vegada, l’atenció sanitària de la població de la Marina Alta estiga dotada prou de personal i espai físic, i sense esperar un minut més».

572 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!