Intersindical denuncia els retalls sanitaris que s’estan produint a la Marina Alta

Intersindical Salut Dénia recorda que tot i que el departament sanitari de la comarca està gestionat per una empresa privada, continua sent un servei públic tutelat per la Conselleria de Sanitat. No obstant això, el sindicat alerta a la població de la Marina Alta que cada vegada els usuaris estan perdent més drets. Per això, Intersidical recomana que davant qualsevol problema d’índole sanitari, demanen tota la documentació per escrit i que la presenten al jutjat o s’assessoren a través de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública.
Intersindical Salut Dénia ha emès un comunicat de premsa per alertar a tota la població de la Marina Alta sobre la pèrdua de drets dels usuaris de la comarca. En primer lloc, el sindicat recorda que des de fa tres anys la sanitat en el departament de Salut de Dénia està gestionada per una empresa privada, Marina Salut S.L., però assenyala que això no implica que la sanitat a la Marina Alta haja deixat de ser “un servei públic que ha de prestar i tutelar la Conselleria de Sanitat”.

Després de deixar clar este aspecte, des d’Intersindical Salut apunten que el model està fent que els usuaris de la sanitat pública estiguen perdent els seus drets i posa diferents exemples. D’una banda, s’explica que “Marina Salut ha venut els laboratoris de l’Hospital de Dénia a una empresa privada”. D’altra banda es denuncia que “a l’octubre de 2011 es van tancar llits a través del ‘Pla d’Optimització de Llits Hospitalaris de la Comunitat Valenciana’”. Que “el servei d’Urgències està completament saturat”. Sobre el servei d’Urgències, Intersindical Salut Dénia, assenyala que “els boxs estan doblats, quan en cadascun hi ha una sola presa d’oxigen per a una persona”, així mateix subratllen que “en els boxs no hi ha ni una sola cadira per als familiars”.

Intersindical també denuncia que al Servei d’Urgències “no hi haurà substitucions” durant les vacances dels treballadors i treballadores. Tenint en compte que a l’estiu la població de la Marina Alta es duplica, si disminueixen els recursos assistencials, el caos pot incrementar-se, encara més, a la sanitat comarcal.

Un altre dels punts que denuncia Intersindical Salut Dénia és que no hi ha cirurgians especialistes en neurocirurgia o cirurgia vascular, entre d’altres, ja que a l’Hospital de Dénia no existixen. El que fa que els especialistes acudisquen puntualment a fer l’operació i després tornen al seu lloc de destí.

El sindicat sanitari assenyala que des de Marina Salut “no volen traslladar els pacients que ho necessiten a l’Hospital de crònics i llarga estada, situat a la Pedrera, per motius econòmics”.

Des d’Intersindical Salut Dénia es rebutja la proposta que ja s’està fent des d’alguns membres del govern al respecte del repagament per utilitzar els serveis sanitaris perquè recorden que estos “ja es paguen amb els impostos” i per tant, assenyalen que eixe repagament seria “una altra forma de privatització”. En esta línia, en el comunicat de premsa, s’assenyala que “els professionals sanitaris, igual que en l’ensenyament i la justícia, estan sent sotmesos a una gran pressió que portarà conseqüències negatives en la qualitat assistencial, ja que hi haurà menys treballadors i pitjor pagats que hauran d’atendre a més pacients”.

Tot el denunciat anteriorment duu a afirmar a Intersindical Salut Dénia que “la Marina Alta és la comarca més discriminada a nivell sanitari de tota la Comunitat Valenciana, el que fa suposar que s’està portant a terme un experiment empresarial, per a després estendre’l a tot l’Estat espanyol”.

Intersindical Salut Dénia acaba recomanant a la població de la Marina Alta que, “davant de qualsevol problema d’índole sanitària, es demane tot per escrit, com són els informes mèdics. Després, que “acudisca amb la documentació al jutjat per a interposar denúncia o bé, com a pas previ, es consulte alguna organització com la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que els puga orientar sobre els passos a seguir”. Per últim, des d’Intersindical Salut Dénia s’anima a la població comarcal a “acudir a manifestar-se per a defensar la Salut Pública i acudir als fòrums de debat que es puguen organitzar sobre la qüestió”.

Una altra denúncia d’Intersindical Salut Dénia apunta a que “tots estos fets estan succeint amb el consentiment pactat de la Conselleria de Sanitat”. En l’àmbit comarcal i local el sindicat sanitari afirma no entendre “el silenci dels ajuntaments de la comarca de la Marina Alta”, ja que “s’estan vulnerant drets de tota la ciutadania”. Davant esta passivitat institucional Intersindical Salut crida a la ciutadania a moure’s si “es vol conservar una sanitat pública”. A més emplacen a “demanar responsabilitats als ajuntaments que són els responsables del benestar de cadascun dels pobles que estan administrant”, perquè assegura el sindicat, “no es pot deixar al poble abandonat d’esta manera”.
590 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!