Els sindicats i partits polítics de l’esquerra fan una crida en defensa de l’educació pública i de qualitat de la Marina Alta

En la roda de premsa de divendres passat EUPV va alerta del risc de «desaparició» de quatre instituts de la comarca, entre ells el de Pego. La conselleria nega que vagen a eliminar-se centres i assegura que el que es farà és «racionalitzar la despesa».
Sindicats i partits contraris als retalls proposats per la Generalitat van alertar divendres passat a Dénia de les repercussions negatives que tindran sobre l’educació pública. Segons la diputada d’EUPV Esther López Barceló, a la Marina Alta podrien provocar que en uns anys «desaparegueren els instituts de Gata, Pedreguer, Pego i l’IES NÚM.3 de Dénia».

López Barceló va explicar que esta situació es produiria per l’absorció d’alumnes cap als centres concertats i a Dénia, en un parell d’anys, també corria el mateix risc el col•legi Vessanes.

Fonts de la Conselleria d’Educació van negar eixe mateix divendres que vagen a eliminar-se instituts a la comarca, ja que el que aplicaran són «mesures d’ajust» encaminades a «racionalitzar la despesa». Estes mateixes fonts van insistir en el fet que es mantindran els instituts, per a atendre les demandes, i també el col•legi mencionat per EUPV.

Respecte al professorat, van recalcar que, encara que no es faran noves contractacions, es conservarà la plantilla.

Des de PSPV, Bloc-Compromís i ERPV també van abonar les crítiques als retalls en l’educació pública, ja que consideren que és un pilar bàsic i una prioritat. El socialista Jordi Serra va destacar que la Marina Alta ja patix suficients carències d’infrastructures, i Enric Vengut, del Bloc-Compromís, va reclamar al Govern que estalvie amb l’eliminació del Senat o les diputacions.

Els representants d’estos quatre partits i dels sindicats FETE-UGT, FE CCOO i STEPV-IV van donar suport a la vaga dels pròxims dies contra un «retall brutal» que provocarà «massificació» en les aules, «acomiadament d’interins» i abandó de programes de suport.

Un dia avanç d’esta roda de premsa sobre l’educació, Bernat Valero, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’ensenyament públic de la Marina Alta i també del sindicat STEPV, explicava a Ràdio Pego que “la situació educativa al País Valencià està patint les retallades des de fa dos anys”. Detallava que “des de fa dos anys hem sofert 2.400 llocs de treball menys. Ara venim d’unes altres retallades […] que venen directament a la butxaca dels treballadors i les treballadores de l’ensenyament i de la resta de la funció pública”.

Els cinc sindicats presents a la mesa sectorial d’educació estan demanant a la Generalitat Valenciana que el retire “i que traga els diners d’un altre lloc”. Valero apuntava a una major cotització a les grans empreses i a la tributació de l’IBI de l’església que actualment no computa.

El portaveu de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de la Marina Alta recordava que al decret del Consell ara se li afegix el Reial Decret del Govern d’Espanya que considera que “no només empitjora el decret valencià, sinó que està empitjorant tot el que és públic”. Així, asseguren els sindicats de l’ensenyament que el Decret estatal provoca que l’educació pública “passaria, pràcticament, a ser subsidiària de la privada en els termes en què està redactat l’esborrany”.

Acabava Bernat Valero, en nom de tots els sindicats que convoquen els sis dies de vaga previstos a l’educació valenciana –revisables després dels dos primers dies de parades- fent una crida a la comunitat educativa perquè “el dia 16 isquen també al carrer. Que munten en els autobusos que s’estan organitzant des dels centres docents junt a les AMPES” per a acudir a la manifestació que hi ha prevista este dimecres a València per a eixir, a les 12h., des de la Plaça de Sant Agustí. Així mateix, Valero feia una crida perquè la comunitat educativa acudisca massivament el dijous, 17 de maig, a Dénia “a la manifestació que es farà a les 12h., des de la plaça de Jaume I perquè el que volem és defensar una escola pública i de qualitat”.
699 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!