Creama busca solucions per a baixar 600.000 euros la despesa en personal

Ahir es va reunir el President del Consorci, la seua gerent i el Comité d’Empresa per abordar la situació de Creama. D’eixa reunió va eixir que el Consorci prescindirà de set empleats i negociarà amb els sindicats reduccions de salaris i jornada per a sortejar l’ERO .
Són notícies que no ens agrada donar. Però que cada vegada són més habituals en l’actual moment de crisi econòmica.

La crisi generalitzada de les administracions fa que es replantegen tots i cada un dels organismes que depenen d’ella. És un fet que la Generalitat Valenciana ha iniciat diversos expedients de regulació d’ocupació (ERO), potser el que més ressò tinga siga el de RTVV que es preveu que afecte a 1.200 treballadors i treballadores. Però també estan aquells que afectaran fundacions i empreses públiques i que donen xifres que fan córrer els calfreds, al voltant de 4.000 treballadors i treballadores públics afectats. En este punt, cal detenir-se en un dels organisme comarcals més veterans, el Consorci per a la Recuperació Econòmica del Marina Alta (Creama) que intenta esquivar la solució traumàtica de l’ERO. El punt de partida no és molt afalagador, pel fet que la falta de pagament de les subvencions del SERVEF fa que els treballadors porten dos mesos sense cobrar.

Ahir va haver-hi una reunió entre el president de Creama, Alejandro Morant, la gerent, Lola Orihuel i els representants sindicals per a estudiar les solucions que permeten donar viabilitat al Creama durant un període en què la seua activitat es veurà reduïda pel possible retall en els programes i tallers de formació que subvenciona la Generalitat.

De fet, Alejandro Morant va confirmar ahir que Creama ha d’arribar a l’1 de juliol amb la «partida de despesa de personal reduïda a la meitat». És a dir, que del pressupost aprovat al febrer del 2012, els quasi 1,2 milions d’euros es reduïsquen a 600.000.

Cal indicar que estes partides només arrepleguen el personal estatutari del Creama i no aquells que es contracten en funció dels programes formatius, com podrien ser els professors.

El president d’este organisme va apuntar que hi haurà baixes en la plantilla però seran «aquells que tenen un contracte temporal», unes sis o set persones. Mentres que respecte a la resta del personal, ja siga fix o interí, serà la negociació amb els sindicats la que definisca com es fa.

Morant no va voler referir-se a la possibilitat de plantejar un ERO i va assenyalar que plantejaran reduccions de jornada o rebaixes de salaris encara que no va tancar la porta a què hi haja baixes «per la previsió de no pagar les nòmines puntualment». No obstant, va deixar clar que la data límit per a prendre estes mesures és l’1 de juliol.

Des del Comité d’Empresa, es van mostrar sorpresos per la proposta de la direcció d’haver d’assumir la decisió de «qui se’n va al carrer» i van assenyalar que l’estudiaran amb les diverses centrals sindicals per a veure què fan.

Respecte al futur del Consorci, Morant va assegurar que «per a no continuar augmentant el deute» -el de la Generalitat amb el Consorci- «no té sentit posar nous programes en marxa i mantindre el nivell de despesa». Segons va remarcar «no hi ha previsió de nous tallers perquè no hi haurà subvencions des del SERVEF», ja que procedixen de fons que transferix l’Estat i també s’han vist considerablement reduïts.

A més, va assegurar que «en funció de la tresoreria» s’anirà atenent els compromisos del Consorci comarcal com podria ser la liquidació definitiva de totes les despeses dels tallers que han conclòs estos dies o el pagament de les retencions de les nòmines dels treballadors, entre altres.

715 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!