L’alumnat de cicles formatius i 1r de batxillerat s’apropa al món de l’empresa pròpia

A través del taller ‘Creativitat emprenedora’ organitzat pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) d’Alcoi i Creama-Pego. Entre d’altres coses, l’alumnat es va assomar a com identificar tendències i canvis que estan succeint a la societat i transformar-los en oportunitats per a les empreses.
A l’Estat espanyol a 1 de gener de 2011 hi havia un 55,23% d’empreses constituïdes per una sola persona física, segons dades de l’INE. El 39,97% eren empreses de menys de 10 treballadors. Sumen en 95,2% del total d’empreses a 2011 a l’estat. Una clara mostra de l’aposta per l’autoocupació. Una tendència que continua fomentant-se des de tot tipus d’institucions com a la manera més efectiva d’estar ocupat.

Ahir mateix assistíem a un dels tallers de ‘Creativitat emprenedora’ organitzat pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) d’Alcoi i Creama-Pego que es va dur a terme a l’IES Enric Valor de Pego a cicles formatius i a primer de batxillerat. Una de les primeres coses que va comentar Jordi Tormo, el professor de la dinàmica és que actualment s’obrin més de dos camins en enfrontar-se al món adult. Comentava Tormo que, en uns anys ja no es preguntarà: “Estudies o treballes?” sinó que es preguntarà: “Estudies, treballes o eres emprenedor/a?”.

Després de recordar les qualitats amb les que hauria de comptar una persona emprenedora, Jordi Tomo plantejava a l’auditori que, en uns anys els arribarà l’hora de decidir. S’hauran de plantejar “si vosaltres elegiu o si us elegixen”.




L’objectiu d’estos tallers de ‘Creativitat emprenedora’ que va dur a terme el CEEI d’Alcoi amb col·laboració amb Creama-Pego, “és apropar als estudiants […] d’una forma senzilla, dinàmica i atractiva el món de l’empresa”, explicava l’encarregat del taller, Jordi Tormo.

Ràdio Pego li preguntava a l’expert sí realment hi ha futur per a les persones emprenedores que inicien un negoci si tenim en compte que el consum estatal està per terra. Tormo es mostra convençut que “és el futur”. Explicava que en la realitat actual, “ja no és segur ser funcionari i ja no és segur tenir un treball per a tota la vida. Per tant, una de les possibilitats que s’obri és la d’obrir el teu propi negoci i comencem a vore com les administracions ho faciliten”.




Tot i que s’estan produint avenços en l’apartat burocràtic per facilitar l’emprenedoria, el cert és que les mesures aïlladament no són la solució. Ho confirmava Tormo manifestant que, “al nostre país continua no sent tant fàcil muntar una empresa”. Les mesures que faciliten l’emprenedoria que s’han llançat des del Govern, de moment, no cobreixen tot l’espectre d’edat activa, ja que focalitzen en el jovent inferior a 33 anys i el major de 45 anys. Tormo confiava que “a poc a poc vagen introduïnt-se millores per a què puguen donar el pas d’emprendre”.

L’actitud de l’estudiantat ha anat canviant des de fa sis anys fins el moment actual. Afirmava el professor del CEEI d’Alcoi que al principi “estava molt més inculcat en la ment dels joves el ser funcionari en un futur. Hui ja se n’han adonat que ja no és tot tan segur”. Al treballar amb els joves de batxiller es pretén que ja comencen a reflexionar sobre la possibilitat de ser emprenedor.

Jordi Tormo, des del Centre Europeu d’Empreses Innovadores d’Alcoi concloïa comentant que “ser emprenedor no és només muntanar un negoci sinó que també s’ha d’aplicar a la pròpia vida i que al final, el que ha de controlar és el seu destí, i tenir a la seua mà la possibilitat de fer allò que realment vol”.
719 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!