Pego és el poble de la Marina Alta que més denúncies presenta de robatoris al camp

És per això que va ser el municipi triat per la Guàrdia Civil per a acollir la trobada comarcal sobre seguretat. A ella van acudir alcaldes, regidors, llauradors, representants de cooperatives i organitzacions agràries, policies locals i guàrdies civils. El tinent coronel Romero va demanar que els llauradors siguen els seus ulls. A més, va avançar que s’està treballant en la creació d’un grup d’investigació per als robatoris agrícoles.
Ahir de matí la Guàrdia Civil provincial va convocar a alcaldes, regidors, llauradors, representants de cooperatives i organitzacions agràries, policies locals i guàrdies civilsals de la Marina Alta al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego per a informar sobre la planificació i la coordinació de les actuacions de prevenció per a la campanya de cítrics 2013/2014.

El ponent d’esta trobada comarcal va estar el tinent coronel i cap d’operacions de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, Ezequiel Romero. Romero va exposar, davant un saló de plenaris ple, la finalitat i l’objectiu del Pla de Seguretat per a la recol•lecció de cítrics per a esta campanya, tenint en compte que estem a l’inici de la mateixa.




Un dels punts més importants que va assenyalar el cap d’operacions de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant va estar que les estadístiques no mostren moltes denúncies al camp. No obstant això, la Guàrdia Civil és conscient que es produeixen robatoris de cítrics i altres productes agrícoles i ramaders que no s’arriben a denunciar. Davant esta realitat, la intenció de la Benemèrita és que la gent es consciencie que s’ha de denunciar tot el que es produeix per poder actuar millor i tindre una radiografia més fidedigna de com actuen els lladres als camps de la Marina Alta. Posava de rellevància el tinent coronel Romero que “si no es denuncia, el fet no existix per a la Guàrdia Civil”. Per tant, s’ha de crear “la consciència de notificar tots els fets; és fonamental” i per a això instava els agricultors a ser “els nostres ulls”.




Explicava el tinent coronel Romero la finalitat del Pla de Seguretat per a la recol•lecció de cítrics i els seus objectius. Bàsicament l’objectiu és conèixer la realitat de l’àmbit d’actuació per a posteriorment millorar la seguretat real i també la subjectiva i, per a fer-ho, coordinar totes les forces i cossos de seguretat de l’estat. De fet, avançava Romero que s’està treballant en la creació d’un grup d’investigació que es dedique exclusivament als robatoris que es produïxen al camp.




Avançava Romero que s’està treballant en la creació d’un grup d’investigació que es dedique exclusivament als robatoris que es produïxen al camp. El que s’anomena ‘intel•ligència operativa’, ha de donar una sèrie de directrius a les patrulles de la zona.




Al voltant de les denúncies, el cap d’operacions de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, informava que des del 20 de juny de 2013 les denúncies es poden fer per internet, tot i que abans de 24 hores s’ha d’anar a la caserna per a signar la denúncia. Demanava el tinent coronel Romero col•laboració, també a través del telèfon 062, que correspon a la Guàrdia Civil.




Avançava el tinent coronel que a partir del 21 d’octubre entrarà en vigor un nou document de control de mercaderies agrícoles, el DATA, inicials que corresponen a Document d’acompanyament i trazabilitat agrària. Este serà necessari per als tercers que traslladen productes agraris o ramaders de més de 20 quilos, ja que si és inferior a 20 quilos se pressuposa per a consum propi. Informava que l’agricultor no cap que duga damunt este document, sempre que puga demostrar que és propietari d’una finca.


792 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!