Concentració pels mitjans de comunicació en la nostra llengua

Esta vesprada, a les 19h., a la plaça de Manises de València. Convoca Comitè d’Empresa de RTVV, ACPV i Unió de Periodistes Valencians.
Esta vesprada, el Comitè d’Empresa de RTVV, ACPV i la Unió de Periodistes Valencians s’unixen per a denunciar que “el Govern valencià ha tancat totes les televisions i ràdios públiques que emetien en català”, el que consideren “una agressió a la llengua i la cultura dels valencians, i una greu restricció de la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió”. La concentració es produirà dos mesos després del cessament de Canal 9 i Ràdio 9 i una setmana més tard que ACPV es veiés obligada a tancar les emissions de Catalunya Ràdio. El membre de la Junta d’ACPV, Tomàs Llopis, ho explicava a Ràdio Pego i posava xifres, 11 mitjans de comunicació en la nostra llengua s’han tancat en els darrers anys al territori valencià. La gota que ha desencadenat esta nova mobilització ha estat la clausura de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià amb una amenaça de multa, a ACPV, d’al voltant d’1 milió d’euros.

Davant la situació, Acció Cultural prepara al•legacions contra l’expedient sancionador del Ministeri d’Indústria que va forçar a cessar les emissions de Catalunya Ràdio al territori sota amenaça de fortes sancions. L’entitat va denunciar ahir dimarts en un acte públic el que considera “voluntat de càstig” i “desproporcionalitat”.




Les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, com passara amb TV3 i la resta de canals de la corporació de RTVC, fa més de 24 anys que s’escoltaven a terres valencianes sense causar cap problema. És per això que assenyalava Llopis que l’objectiu és “tallar totes les comunicacions que es facen en català” , ja que els dials on s’emetien Catalunya Ràdio i ICat està sent ocupats actualment per emissores de música dance i religioses.

En paral•lel, ACPV vol denunciar a Europa la situació que viu el País Valencià en relació amb la llengua. En aquest sentit, el membre de la junta directiva, Ferran Suay, ha explicat que hi ha un grup de pressió que treballa per fer interpel•lacions parlamentàries sobre la manca de mitjans en llengua pròpia al territori.

Suay ha afegit que un equip jurídic treballa per veure si hi ha cap partida per part del Parlament Europeu per a l’Estat espanyol lligada a la carta europea per a les llengües regionals i minoritàries i al respecte als drets humans i lingüístics. “En cas que sigui així, intentar blocar l’entrada de diners subsegüent a aquests drets”, ha advertit.




787 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!