La plataforma en defensa de l’ensenyament públic de la Marina Alta recomana la no participació en la consulta de la Conselleria d’Educació sobre la llengua als centres educatius

S’unix així a la demanda d’Escola Valenciana que reitera que la consulta a les famílies “clara i legal” ja es realitza quan estes fan la preinscripció per a matricular els seus fills o les seues filles, un document on han d’assenyalar en quin programa volen que estudien. Escola Valenciana adverteix que la consulta vulnera la Llei de protecció de dades.
La plataforma per la defensa de l’ensenyament públic de la Marina Alta recolza la recomanació d’Escola Valenciana respecte a la proposta de la Conselleria d’Educació de consultar famílies la llengua al centre. Escola Valenciana i també la plataforma consideren que les famílies ja realitzen la seua tria en la preinscripció de matrícula, en assenyalar en quin programa volen que estudien.

“Estem completament a favor de totes les mesures per a potenciar la participació de les famílies en les decisions dels centres, el que no podem tolerar és la manipulació de les famílies per part de la Conselleria d’Educació i això és exactament la consulta destarifada“, ha declarat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Després de fer una primera anàlisi a l’orde que desplega el procediment d’autorització del projecte lingüístic de centre que inclou en l’article 5 la polèmica consulta a les famílies i la quinta disposició addicional on es pregunta sobre la llengua habitual de l’alumnat, el gabinet jurídic d’Escola Valenciana està preparant un recurs al TSJ sol•licitant la suspensió cautelar de l’orde.

Així mateix l’entitat cívica li lliurarà a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades el recurs que va a presentar al TSJ valencià perquè valore si la Conselleria d’Educació infringeix la Llei orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

El gabinet jurídic d’Escola Valenciana estima que la suposada “consulta telemàtica” vulnera l’article 7.4 de la Llei de protecció de dades i ataca la privacitat de les persones en el moment que es demanen dades personals per a un fitxer no autoritzat per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Si s’infringeix la LOPD les sancions al Govern valencià poden ser molt elevades ascendir als 600.000 euros segons l’article 44 d’aquesta llei.

L’entitat cívica considera que la suposada consulta que ha promogut la consellera d’Educació ha sobrepassat tots els límits de la legalitat pel fet que, més que una consulta, suposa un control de les preferències lingüístiques de les famílies fora de l’àmbit educatiu.

“La Consellera d’Educació no fa els deures. El que caldria que estudiara és totes les peticions del que marquen les famílies en primera opció quan volen matricular els fills i filles: si marquen PPEC o PPEV. Si fa els deures se n’adonarà de l’enorme quantitat de famílies que marquen en primera opció valencià i els fills i filles no poden estudiar en PPEV perquè la Conselleria d’Educació no oferta suficients places. Sabem que cada any, si la consellera atenguera a la primera opció de les famílies milers d’alumnes més estudiarien en valencià, en el programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià”, ha dit Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.
929 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!