L’IES Enric Valor de Pego celebra el dia de l’arbre plantant-ne a la zona d’acampada

Una plantació simbòlica assessorada pel departament de biologia de l’institut i amb el vist-i-plau de la regidoria de Medi Ambient i la Conselleria que té com a finalitat que l’alumnat puga fer un seguiment dels arbres plantats per poder veure com actua la muntanya. La zona d’acampada és un projecte que s’està treballant des de 1r d’FP Bàsica de Serveis Administratius de l’IES Enric Valor de Pego en una parcel·la municipal al Xical.
Diumenge 31 de gener se celebra el dia de l’arbre. A Pego, però, ja fa unes setmanes que es commemora la data amb l’ombra de l’incendi del passat mes de maig a l’esquena. El cap de setmana anterior va ser el Centre Excursionista de Pego qui va dur a terme tasques de neteja i repoblació a la Figuereta, amb la col·laboració del col·lectiu Pego Viu. Ahir dijous el testimoni el va agafar l’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego repoblant la parcel·la municipal situada al Xical on s’ha projectat realitzar una zona d’acampada.




Es tracta d’un projecte fictici en el que col·labora la regidoria de Medi Ambient i en el que està involucrat, d’una manera o d’una altra, tot l’institut. El projecte s’està desenvolupant des de 1r d’FP Bàsica de Serveis Administratius del centre i consistix en una zona d’acampada gestionada des d’una cooperativa de treball associat, COOPAGROTUR (cooperativa agrícola i turística, coop. v.). Esta iniciativa compta amb el vist-i-plau de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i té el suport del Fons Social Europeu.




El projecte està dirigit al desenvolupament, durant el present curs escolar 2015/2016, d’una idea de negoci de manera simulada i de la continuïtat els propers cursos escolars amb una finalitat real. Un dels objectius d’este projecte és crear llocs de treball en la zona d’acampada situada en una propietat de l’Ajuntament de Pego, ubicada a la partida Xical, al Pla del Miserà, polígon 12, parcel·la 428.




Entre les activitats que duu aparellada la zona d’acampada, està el condicionament de la parcel·la. Esta, després de l’incendi a Pego compta amb un important nombre de pins morts per les flames. D’ahí va sorgit la idea de dur a terme una reforestació, repoblació de la flora i la fauna i, d’un posterior manteniment de la muntanya.

La regidora de Medi Ambient i Cultura, Laura Castellà va deixar clar a ‘Taula Oberta’ que «no es tracta d’una macroplantació», sinó que es tracta «d’una activitat simbòlica per a commemorar el dia de l’arbre». També va assenyalar que el professor de biologia Vicent Ortí, durant la jornada d’ahir, va ser l’encarregat d’explicar a l’alumnat que hi va participar en la repoblació «quins arbres tenim a les nostres muntanyes, com va ser l’incendi, per què es va produir». Destacava Castellà que, el que es va fer ahir, «és molt més que una plantació» perquè la intenció última de l’activitat és que l’alumnat faça un seguiment i «puga veure com actua la nostra muntanya».




Imma Navarro, la professora encarregada de l’FP Bàsica de Serveis Administratius informava que des del departament de biologia s’ha estudiat i s’ha consultat tècnics ambientals abans de realitzar la repoblació. Asseverava Navarro que “es respectaran al 100% les zones ecològiques [perquè] cal respectar els llocs d’infiltració d’aigües que són els que alimentaran al llarg de l’any les diferents fonts de les faldes de les muntanyes”.





Hui divendres, el testimoni per a commemorar el Dia de l’Arbre l’ha agafat el col·lectiu Pego Viu. S’han posa les piles impartint unes xerrades als diferents col·legis per a explicar des dos mirades diferents —sobretot per l’edat— la de Pego Viu i la de l’alumnat, «per què són importants els arbres, com ens hem de comportar quan fem una eixida per la muntanya, per què és perillós contaminar i què passa en la muntanya quan hi ha hagut un incendi com el que nosaltres vam patir».
1084 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!