L’Associació Cultural Vila de Pego reunix l’arqueòleg Rafael Azuar i la regidora de Cultura

Ho ha fet este matí a l’Ajuntament de Pego per tal que diagnosticara si hi ha possibilitats o no d’adequar el Castell d’Ambra i fer-lo visitable. La resposta ha estat afirmativa, tot i que el procés serà lent perquè es tracta d’un BIC, és a dir, Bé d’Interés Cultural, el que implica que Patrimoni és qui ha d’autoritzar qualsevol actuació.
El proper 21 de febrer l’Associació Cultural Vila de Pego ha programat una excursió al Castell d’Ambra molt especial, ja que esta comptarà amb l’acompanyament i les explicacions dels arqueòlegs Javier Martí i la pegolina Pepa Pascual, dos bons coneixedors de l’espai perquè han participat en 4 de les 5 campanyes arqueològiques dutes a terme allí.

L’eixida duu com a títol ‘Visita arqueològica al Castell d’Ambra, d’una societat islàmica a una altra feudal’ i el punt de trobada és el passeig de les Verdales, on està el xiringuito, a les 9.30 del matí.




Prèviament a esta excursió, però, l’Associació Cultural Vila de Pego està treballant per veure com poder posar en valor el Castell d’Ambra és per això que per a hui tenien concertada, des de fa temps, una entrevista amb la regidora de Cultura, Laura Castellà i el prestigiós arqueòleg Rafael Azuar, present en les 5 campanyes arqueològiques del castell d’Ambra i especialista en arqueologia islàmica.

Tant l’associació com la regidora li han plantejat a Azuar si seria o no possible fer accessible el Castell d’Ambra. I el cert és que es pot, però no de qualsevol manera. El punt de partida és la protecció de la que gaudix la fortalesa en tractar-se d’un Bé d’Interés Cultural (BIC). Esta figura implica que, qualsevol modificació que es vullga projectar sobre el Castell d’Ambra ha d’estar autoritzada per Patrimoni. Perquè això passe s’ha d’elaborar un informe complet per especialistes. I, si Patrimoni l’acceptara presentaria a Pego Pla Director que detalla els passos a seguir per rehabilitar l’espai. Tot això apunta que encara queda temps per veure poder veure amb una altra cara al Castell d’Ambra.

L’Associació Cultural Vila de Pego ha reunit, per separat, a tres experts en el Castell d’Ambra: Rafael Azuar, Javier Martí i Pepa Pascual. Tots tres han treballat en les seues excavacions i, bona prova d’això és l’interessant article que van publicar a la Revista de Arqueología del Área de Historia Medieval de la Universidad de Jaén, ‘El Castell d’Ambra (Pego). De las producciones andalusíes a las cerámicas de la conquista feudal (siglo XIII)’.
802 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!