Conclouen a Pego les pràctiques del taller de jardineria de CREAMA

Es tracta d’un programa de formació professional d’àmbit comarcal dirigit a persones desocupades amb una durada de nou mesos. El taller consta d’una part teòrica i d’una pràctica. Dins este últim apartat a Pego s’han desenvolupat pràctiques de jardineria al camp de tir i arrossegament, cementeri, parc natural, Calvari i Penya del Gat, on ahir es clausuraven este pràctiques. L’objectiu ha estat que els alumnes s’ensenyaren a fer de tot: podar, desbrossar, repoblar, manteniment, entre d’altres.

Ahir a la Penya del Gat de Pego es van clausurar les pràctiques del Taller d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria organitzat per Creama. Es tracta d’un nou Taller d’Ocupació Marina Alta que proporciona l’oportunitat d’obtindre una qualificació professional i un treball a 15 ciutadans de la comarca que es troben en situació de desocupació. El Taller ha estat subvencionat pel SERVEF i cofinançat per FSE.




Esta especialitat escollida per CREAMA és considerada per l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació amb bones perspectives professionals i, en acabar satisfactòriament la formació, els usuaris obtindran una certificació de professionalitat, imprescindible per a poder treballar en el sector. Circumstància que només es dóna en els dos tallers que desenvolupa CREAMA.

El Taller de formació compta amb una part teòrica que s’impartix a l’Agència de Creama Dénia i una part pràctica que es desenvolupa en els distints pobles que integren el Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta, i que no compten amb un taller d’ocupació a nivell municipal, com explicava la directora del taller Vanesa Noguera.




Durant els aproximadament quatre mesos que a Pego han estat fent pràctiques els alumnes del taller s’ha actuat en la zona del cementeri, el camp de tir i arrossegament, el parc natural, el calvari i la Penya del Gat. Esta última zona, afectada per l’incendi de maig, va ser el punt per a concloure les pràctiques de formació al municipi. Allí han estat «repoblant, desbrossant, i fer un poc el manteniment per a restituir la vegetació. El que està rebrotant ho hem conservat, estem intentant recriar-ho i ho hem repoblat», explicava el professor de pràctiques, Joan Mengual.




A més, han fet pràctiques de poda de fructificació, han fet neteja o manteniment. En general, unes pràctiques variades «perquè aprenguen a fer de tot, que és l’objectiu del taller», apuntava Mengual.




Un dels alumnes, Salvador, explicava a Ràdio Pego, que el que han fet ha estat «seguir les directrius del professor, que sap molt». La percepció del curs per este alumne és que es tracta d’un taller «molt tècnic i molt especialitzat», el que ha estat una grata sorpresa. També vam saber que entre alumnes s’ensenyen. Per exemple Vicent estava explicant com fer ús de la desbrossadora a un dels seus companys. La maquinària que han utilitzat durant les pràctiques ha estat: desbrossadora, motoserra, talla-arbustos, xerrac, bufadora i tractor tallagespa.




Estes pràctiques, per tant, en espais públics de Pego han permès que, a més d’aprendre un ofici, els alumnes del taller d’ocupació hagen realitzat una important tasca de suport a les brigades de parcs i jardins dels diversos municipis del Consorci. A Pego les zones en les que s’ha actuat han estat coordinades per la regidoria de Parcs i Jardins, que també els han proporcionat «les ferramentes adequades per fer les tasques diàries», explicava Andreu Dominguis.

La regidora de Creama, Rosa Maria Ferrer afirmava que «estem molt contents que Pego siga un dels pobles on es fa el taller, el que beneficia els parcs i també l’alumnat que s’emporta experiència i formació».

El taller també permet els alumnes conèixer les poblacions veïnes, fent realitat la coneguda frase de “fent comarca”, senya d’identitat de CREAMA des dels seus inicis, afavorint i fomentant el coneixement de la comarca de la Marina Alta com una nota d’identitat comuna i enfortint els llaços entre municipis.
929 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!