El Ceip Ambra complix el somni de celebrar el dia del llibre llegint tot el dia i compartint el plaer de la lectura

Perquè esta es realitza a la plaça de l’Ajuntament i està oberta a tota aquella persona que tinga ganes de llegir un fragment d’Alícia en el País de les Meravelles, llibre elegit perquè es commemorar el 150 aniversari de la seua primera publicació. Des de l’AMPA són conscients que «en els temps que corren, les famílies i l’escola tenim una gran tasca per transmetre als nostres fills i filles els valors bàsics i l’amor per la lectura».
La Plaça de l’Ajuntament s’ha transformat hui en el País de les Meravelles que Alícia va visitar fa ara 150 anys. A la plaça podem veure un mural ple dels personatges que inunden Alícia en el País de les Meravelles, també hi ha una taula que conté allò més significatiu que apareix en la història que fa 150 anys es va publicar per primera vegada gràcies a la imaginació de Lewis Carroll.







La Plaça de l’Ajuntament ha aparegut així este matí perquè el Ceip Ambra ha organitzat, per a celebrar el dia del llibre, una lectura continuada. Explicava Irene Escrivà, directora de l’escola pública pegolina, que amb esta activitat «Ambra complix un somni: celebrar el dia del llibre llegint tot el dia i compartint el plaer de la lectura» i ho fa traient «l’escola al carrer, a la plaça per a celebrar la festa del llibre».






Escrivà ha exposat que, l’elecció del llibre no només es deu al rodó aniversari de l’obra de Carroll, sinó també al fet que Alícia en el País de les Meravelles és un llibre clàssic ple de creativitat i absurditat, dos característiques que fan que «mai passe de moda» i agrade a petits i grans perquè «és un llibre genial», concloïa Irene Escrivà.




Durant este curs, el lema d’Ambra ha estat ‘Tots som Alícia’, un projecte amb el que des d’Ambra «hem volgut reivindicar els drets dels xiquets en un temps que sabem que, en algunes parts del món, hi ha xiquets que ho estan passant malament. Per això hui volem ser Alícia i continuar sent xiquets», afirmava la directora de l’escola.




L’organització de la lectura continuada ha comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament, però, principalment de l’AMPA del Ceip Ambra. Jordi Sendra ha estat la veu dels pares i mares de l’AMPA. Ell ha estat l’encarregat de traslladar als xiquets i xiquetes, a les persones adultes allí presents, com li va vindre la passió per la lectura des de ben menut. Ha explicat que, en el context familiar, sa mare devorava llibres. Quan ell encara jugava a la catifa del menjador de casa, calcula que hi hauria uns 300 llibres a les prestatgeries fetes per son pare. Un nombre que, amb els anys, ha anat augmentant.




En el context escolar, recordava que es van fer actes que implicaren a tota la comunitat educativa i que es van quedar gravats a la memòria fins a hui. «Amb lemes com ‘Fes-te gran llegint’, ‘Entra en la màgia de la lectura’ o ‘Em xifla llegir’ l’equip de mestres de Cervantes, l’escola on jo anava, feren que llegir un llibre fos la cosa més divertida i apassionant que pugueu imaginar». Per a Jordi Sendra Mecanoscrit del segon origen va ser, a finals dels 80, el llibre que li va permetre endinsar-se en la màgia de la lectura.




Ara, passats els anys, intenta que els seus fills, que estan edat escolar, també entren en eixe món màgic que és la lectura perquè sap que és un món que reporta grans beneficis «per al desenvolupament personal». Perquè, asseverava, «augmenta el vocabulari i ens ensenya a veure el món des d’altres perspectives, desenvolupant l’empatia. Llegint aprenem a ordenar idees i millorem la memòria. Augmentem la concentració. Gaudim de moments de calma i ens emocionem. Millorem la capacitat intel·lectual i alimentem la imaginació, imprescindibles per a ser més resolutius i crítics. I perquè llegir és un plaer».







Confessava el representant de l’AMPA que, com Sant Jordi, lluita contra «el drac tecnològic» i afegia que «en els temps que corren les famílies i l’escola tenim una gran tasca per transmetre als nostres fills i filles els valors bàsics i l’amor per la lectura». És per això que Jordi Sendra ressaltava que hui, en la lectura continuada «allò important és l’experiència de llegir, no el fet de com llegim, per a poder demostrar que llegir és un plaer».




Acte seguit han començat eixa lectura continuada d’Alícia en el País de les Meravelles els i les alumnes de 1r i 2n de primària. Al llarg del matí, però, aniran intercalant-se lectures de persones adultes amb lectures d’alumnes del Ceip Ambra. La lectura continuada està previst que es duga a terme fins les 13h i es reprenga a les 15h., fins les 16.30h.











944 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!