Finalitza el Taller d’Ocupació Comarcal Marina Alta V

7 pegolins i pegolines han pogut formar-se durant 9 mesos en dos especialitats que CREAMA ha escollit per les seues bones perspectives professionals com són el taller d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i el taller d’institucions sociosanitàries.
Ahir va finalitzar el Taller d’Ocupació Comarcal Marina Alta V, en el que han participat set pegolins i pegolines, en dos modalitats distintes. Quatre pegolins han participat en el taller d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i 3 pegolines ho han fet en el taller d’institucions sociosanitàries. La cerimònia que va servir per lliurar els certificats de professionalitat a l’alumnat va comptar amb la presència del President de ‪Creama‬, la Directora Territorial del ‪#‎Servef‬, i els alcaldes de Benissa i Pego, així com els regidors i regidores de Dénia, Gata de Gorgos, Pego i Teulada-Moraira. L’alcalde pegolí, Enrique Moll, va ser l’encarregat de lliurar els diplomes als i les alumnes de Pego.




Les dues especialitats triades per CREAMA per al seu Taller d’Ocupació Comarcal Marina Alta V, el taller d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i el taller d’institucions sociosanitàries, són considerades per l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació amb bones perspectives professionals. Així, en acabar satisfactòriament la formació, els usuaris obtenen una certificació de professionalitat, imprescindible per a poder treballar en el sector. Circumstància que només es dóna en els dos tallers que desenvolupa CREAMA.

Estos tallers tenen una durada de 9 mesos que barreja teoria i pràctica. La part teòrica s’impartix a l’Agència de Creama Dénia i inclou prevenció de riscos laborals, informàtica, inserció laboral, en definitiva, «una complementació a la part pràctica. Una manera que els permet després incorporar-se al mercat laboral», explicava la directora del taller Vanesa Noguera. La part pràctica que es desenvolupa en els distints pobles que integren el Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta que no compten amb un taller d’ocupació propi.




Pel mes de febrer, un dijous es va poder veure a les alumnes del taller de sociosanitària al mercat de Pego. Estaven donant a conèixer material que havien elaborat a les classes per a promoure hàbits de vida saludables en l’àmbit de la salut i l’alimentació. Maite Calvo, professora del taller de l’àrea sociosanitària explicava que les alumnes «tenen una part de la formació que fan en les residències del seu municipi i la resta de temps estan en classe formant-se sobre com treballar en una residència, en anatomia i aprenent sobre les malalties més conegudes». Destacava Maite Calvo que esta branca «té una part humana que molta gent descobrix quan comença a treballar amb persones majors».

Durant els aproximadament quatre mesos que a Pego van estar fent pràctiques els alumnes del taller d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria van actuar en la zona del cementeri, el camp de tir i arrossegament, el parc natural, el calvari i la Penya del Gat. Esta última zona, afectada per l’incendi de maig, va ser el punt per a concloure les pràctiques de formació al municipi al mes d’abril. Allí van estar «repoblant, desbrossant, i fent un poc el manteniment per a restituir la vegetació. El que està rebrotant ho hem conservat, estem intentant recriar-ho i ho hem repoblat», explicava el professor de pràctiques, Joan Mengual.




Un dels alumnes pegolins, Salvador, explicava a Ràdio Pego, que el que han fet ha estat «seguir les directrius del professor, que sap molt». La percepció del curs per a este alumne és que es tracta d’un taller «molt tècnic i molt especialitzat», el que ha estat una grata sorpresa. També vam saber que entre alumnes s’ensenyen. Per exemple Vicent estava explicant com fer ús de la desbrossadora a un dels seus companys. La maquinària que han utilitzat durant les pràctiques ha estat: desbrossadora, motoserra, talla-arbustos, xerrac, bufadora i tractor tallagespa.

Ràdio Pego també parlava amb Rosa, alumna del taller de sociosanitària, qui va expressar que «li encanta perquè estàs en relació les persones». Explicava que estaven fent les pràctiques en residències públiques i ajudem a les persones dependents, que no es poden valdre per elles soles, les ajudem en tot, des de dutxar-les a vestir-les, donar-los el menjar, tot». Reiterava Rosa que el taller «m’encanta» i afegia que «és molt humà».

Els tallers també permeten els alumnes conèixer les poblacions veïnes, fent realitat la coneguda frase de “fent comarca”, senya d’identitat de CREAMA des dels seus inicis, afavorint i fomentant el coneixement de la comarca de la Marina Alta com una nota d’identitat comuna i enfortint els llaços entre municipis.

984 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!