Les ràdios municipals valencianes demanen notorietat i enfortir els seus lligams com a xarxa

En una reunió celebrada a Godella amb la presència de tècnics i periodistes, 12 emissores municipals troben necessari el diàleg entre les diferents administracions autonòmiques per dotar de contingut i futur a les ràdios locals valencianes. Tot i que valoren positivament el fet que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies haja mostrat el seu interés per la situació de les ràdios municipals, asseguren que, de moment, «només hi ha intencions damunt la taula».
El punt més important a tractar en l’habitual reunió d’inici de temporada de les emissores municipals valencianes era precisament el de la consolidació a escala autonòmica de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. En la trobada, celebrada a Godella, els coordinadors i les coordinadores de les 12 ràdios representades van coincidir en la necessitat de concretar les línies del que en un futur hauria de ser una entitat integrada dins d’una administració supramunicipal. En este sentit, destaquen el fet d’haver trobat, en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), un interés que fins ara no havien rebut per part de cap entitat autonòmica. No obstant això, tot i que confien que en les pròximes setmanes podran començar a treballar de la mà d’esta administració, es mostren cautelosos, ja que segons diuen, «de moment només hi ha bones intencions damunt la taula».




L’alcaldessa de Godella i vicesecretària de la FVMP, Eva Sanchis i Bargues, present a la reunió, va confirmar l’interés de l’ens en recolzar «decididament» la creació de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. A més, es va mostrar convençuda de que l’administració que ella representa és «ideal» per a treballar colze a colze amb unes ràdios que, tal com va afirmar, «mantenen viva la flama en aquests anys sense Radiotelevisió Valenciana».




Per altra banda, moltes de les ràdios municipals presents tenen gran part de la seua programació en valencià. Estes emissores es van mostrar sorpreses de les actuals subvencions per afavorir esta aposta per la llengua d’Estellés. «Actualment no podem participar en cap subvenció pública destinada a la normalització, difusió i promoció del valencià. Ens sembla perfecte que s’aposte pels mitjans privats, però la pregunta és, on quedem els mitjans locals i públics que són els que realment apostem per la nostra llengua?», manifestaren.




Finalment els coordinadors i les coordinadores de les 12 emissores presents —Godella, Manises, Riba-Roja, Pego, l’Eliana, Cocentaina, Alzira, Picassent, Mislata, Burjassot, Almàssera i Albal— tractaren la programació de la nova temporada, atés que les emissores compartiran una part del contingut entre elles, col·laborant així entre totes per tal de completar graelles per dotar-les de més varietat i de major qualitat.
1254 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!