Enagás incorpora al gasoducte a Balears una altra estació que podrà abastir a la comarca

L’empresa sol•licita al Ministeri d’Indústria autorització administrativa per a iniciar el tram terrestre entre Montesa i Dénia, després de modificar el projecte i afegir la nova infraestructura.


La companyia Enagás ha modificat el projecte del gasoducte Montesa-Dénia, que després deu enllaçar amb les Balears en un altre tram submarí, incorporant-li una estació de regulació i mesura junt amb la futura estació de compressió de les Deveses. Amb això, seria factible la distribució de gas natural a la Marina Alta, aprofitant l’arribada del gasoducte.

Els canvis en el projecte encaixen amb els plans d’una altra empresa, Gas Alacant, que des de fa poc subministra ja gas natural a Dénia des d’una planta provisional de gas liquat instal•lada en La Xara, que està tramitant la concessió del servei de distribució en les principals poblacions de la Marina Alta i que ja fa temps que va expressar la seua intenció d’aprofitar en el futur el pas per Dénia del gasoducte per a connectar-se a ell i subministrar el gas natural.

Tant el tram terrestre com el submarí del gasoducte a les Balears està previst en el pla d’infraestructures d’Enagás 2006-2011. Es tracta d’un projecte que l’empresa i el Ministeri d’Indústria tramiten des de fa anys davant de la necessitat subministrar energia gasística a l’arxipèlag. No obstant, qüestions tant tècniques com polítiques han dilatat la seua tramitació més temps de l’inicialment previst.

Primer va ser l’oposició d’Oliva, en la Safor, que en un principi havia de ser el punt de partida del tram submarí i finalment va portar a Enagás a canviar de plans per a situar el lloc d’impulsió en la platja dels Deveses de Dénia. En la capital de la Marina Alta no es va generar el mateix rebuig que en la Safor, precisament perquè des de l’Ajuntament de Dénia es va contemplar com a positiu el poder fer ús de la infraestructura per a dotar a la ciutat del gas ciutat. No obstant, els pescadors han alertat de la possible afecció negativa del projecte sobre la pesca i, en concret, sobre els caladors de gamba del canal Dénia-Eivissa.
530 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!