Ondara es convertix en l’epicentre gastronòmic comarcal durant el cap de setmana
Enguany amb la presència de la Mancomunitat de Turisme de Pego, l’Atzúbia-Forna i les Valls. Des de Pego s’han potenciat les taronges i l’arròs, tant la varietat predominant al PN de La Marjal, l’arròs bomba, com també la recuperada d’arròs bombó.
«Hem volgut destacar la taronja i l’arròs bomba i bombó» a la II Fira Marina Alta que s’ha dut a terme este passat cap de setmana a Ondara i que duia com lema ‘En els 5 sentits. El gust’, manifestava la regidora de Turisme, Creama, Comerç i Promoció econòmica, Rosa Maria Ferrer, el que ha estat l’epicentre gastronòmic de la comarca.
La gastronomia és actualment un puntal fonamental de les polítiques de promoció turística i és que suposa un focus d’atracció per a moltes persones que es desplacen d’un lloc a un altre amb l’únic propòsit de degustar la cuina d’este o aquell restaurant. Una realitat a la que Pego se suma amb l’organització de diferents esdeveniments repartits durant tot l’any, com recordava la regidora de Turisme: «el figatell seria una proposta gastronòmica que estaria vigent tot l’any, en tots els bars del municipi; després arrancaríem ara en octubre amb la ruta de la tapa, enllacem amb les jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i acabem amb la Fira de la Tapa, que són els desveniments més importants que tenim gastronòmicament parlant dins el municipi a hores d’ara», hi destacava Rosa Maria Ferrer.
Ferrer està convençuda que, la millor manera de donar a conèixer tot eixe ventall de propostes a la resta de la població que no viu a Pego, és acudir a fires com la que este cap de setmana va tenir lloc a Ondara i a la que van acudir milers de persones de tots els punts de la Marina Alta.
Enguany l’estand de Pego a la II Fira Marina Alta celebrada a Ondara va ser compartit per totes les poblacions que formen part de la Mancomunitat de Turisme de Pego, l’Atzúbia-Forna i les Valls, la de Gallinera, la d’Alcalà i la d’Ebo. Dins les xerrades organitzades en el fòrum que coordinava la Macma, la Vall de Gallinera donava a conèixer la Festa de la Cirera per a donar a conèixer «el producte que tenim, l’agricultura, la forma que tenim de collir la cirera, molt artesanal i és un producte que realment costa molt de produir perquè és molt delicat i, atenent que tenim un molt bon producte i de qualitat», explicava el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Gallinera, Raül Cardona.
A l’estand de la Mancomunitat també es podia trobar, de la Vall de Gallinera «la gastronomia que tenim a la Vall de Gallinera, plats típics i cuina d’autor perquè tenim molts bons bars i restaurants, junt amb els paisatges i tot el que tenim a la Vall», indicava Cardona.