L’Ajuntament de Pego informa sobre l’ordenança respecte les seus festeres

Totes les seus pegolines són qualificades com a tipologia B, és a dir, locals “en que a més de funcions de gestió i administració, es realitzen altres tipus d’activitats que suposen reunió o concentració de festers, familiars o convidats”, explica el Decret 28/2011 de Condicions i tipologies de les seus festeres tradicionals ubicades en els municipis de la CV. 

La vesprada de divendres, la regidora de Festes, la regidora d’Urbanisme, l’Alcalde i l’Inspector en cap de la Policia Local, es van reunir amb representants de les filades de Moros i Cristians i de les comissions falleres de Pego. L’objectiu era informar-los sobre la normativa que regula l’ús de les seus festeres que s’ordena des de tres normes: el Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell, pel que s’aprova el Reglament pel que es regulen les condicions i tipologia de les seus tradicionals ubicades en els municipis de la Comunitat Valenciana; l’Ordre 1/2013, de 31 de març, de la Conselleria de Governació i Justícia, per la que es regula el Registre de Seus Festeres Tradicionals, la declaració responsable sobre la seua tipologia i el model de cartell identificatiu i; finalment, l’Ordenança municipal de protecció contra sorolls i vibracions, publicada el 3 de maig de 2004 en el BOP nº 99, ja que actualment a l’Ajuntament no existix una normativa específica per a seus festeres.

A Pego totes les seus festeres són tipus B. Segons el Decret 28/2011, s’entén per estes: «aquelles en les que, a més de les funcions de gestió i administració, es realitzen altres tipus d’activitats que suposen la reunió o concentració dels festers, familiars i convidats. Estes seus no estaran obertes a la pública concurrència».

El mateix Decret també articula sobre la contaminació acústica en les seus festeres (article 5) i especifica que estes «deuran respectar, en l’exercici de les activitats que efectuen, la normativa aplicable en matèria de contaminació acústica i qualitat ambiental». En este cas, a Pego, l’Ajuntament aplica per a les seus festeres, com hem apuntat més amunt, l’Ordenança municipal de Protecció contra sorolls i vibracions amb l’excepció del període festiu de cada àmbit fester (Moros i Cristians o Falles). La seua hora màxima per finalitzar l’activitat, quan esta es realitze fora del període festiu establert i al si de la seu festera, és a la 1.30 h de la matinada, ja que l’Ajuntament equipara les seus festeres a bars o cafeteries en esta matèria. No obstant, si algú del veïnat telefonara a la Policia Local queixant-se del soroll produït des d’una seu festera, agents municipals es presentarien allí i, si es confirmara la denúncia, procedirien a posar fi a la festa o reunió que s’estigués produint en la mateixa.
2009 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!