El Departament de Salut de Dénia es prepara per al pic d’incidència més alt de la grip
El Departament de Salut de Dénia posa en marxa una campanya perquè la grip no derive en epidèmia. A més, oferix uns consells per a tractar-la sense necessitat de col·lapsar els serveis d’urgències com, per exemple, llavar-se les mans de manera constant.
El Departament de Salut de Dénia ha posat en marxa una campanya de comunicació que, sota el títol “està en les teues mans”, tracta de conscienciar sobre la importància de la prevenció per a evitar que el virus de la grip es convertisca en epidèmia en la Marina Alta.
Segons la Dra. Ana María Morote, Directora de Primària i de Pacient Extern, utilitzar el braç en compte de la mà, quan s’esternuda o tus i el llavat de mans constant, són dos de les millors armes per a no propagar el virus.
La Dra. Morote recorda també la importància d’evitar acudir a llocs tancats i molt concorreguts, quan ja s’ha contret el virus. De la mateixa manera, és recomanable allunyar-se de les persones més immunodeprimides i els xiquets i les xiquetes.
Si parlem de simptomatologia de la grip parlem de dolors musculars, d’articulacions i de gola, de tos seca i de febra elevada. Amb la grip, i a pesar de la hipertèrmia (39º), no és aconsellable guardar llit. Només cal realitzar repòs, si l’estat general del pacient li impedix portar una vida normal.
La grip té una durada d’uns 7-8 dies, encara que certs símptomes –com la tos seca- poden perdurar durant més temps. Al tindre origen víric, els antibiòtics no són efectius. La manera més eficaç de tractar-la és administrar analgèsics, antiinflamatoris i beure molts líquids.
Les autoritats sanitàries aconsellen no acudir a les urgències hospitalàries, si no hi ha patologies cròniques associades, com: els problemes respiratoris, tipus bronquitis; la insuficiència cardíaca, l’hepàtica o la renal.