Ràdio Pego absorbida per l´Ajuntament Municipal

Ahir en un plenari extraordinari d´urgència l´equip de govern va aprovar la gestió directa per la pròpia entitat local dels serveis de l´àrea de comunicació, que engloba comunicació i participació ciutadana, Ràdio Pego i la web municipal. Al plenari extraordinari, tot i tractar-se d´un tema que repercuteix directament en la gestió de Ràdio Pego, no va assistir ni Eduardo Síscar ni l´oposició, qui fa dues setmanes van demanar un canvi del Consell d´administració de l´ens públic i el cessament del seu director. Els mitjans de comunicació són importants i Ràdio Pego no és una excepció. Fa dues setmanes, l´11 de gener, es va presentar a l´Ajuntament de Pego una demanda per a reunir a la Junta General d´Accionistes de Ràdio Pego amb l´objectiu de cessar el seu Consell d´Administració i posteriorment el cessament del director de l´emissora. El document estava signat per Eduardo Síscar, portaveu del Partit Popular i per 8 regidors d´Iniciativa Independent, que han estat tres anys i mig fora de la vida política del municipi tot i la seua representativitat al consistori. Davant la situació creada l´equip de govern, format per PP, PSOE i Bloc ahir a migdia donava la seua resposta: la realització d´un plenari extraordinari d´urgència per tal d´aprovar la gestió directa per la pròpia entitat local dels serveis de l´àrea de comunicació, que engloba comunicació i participació ciutadana, Ràdio Pego i la web municipal, el que implica, entre d´altres coses, l´absorció de l´emissora per part de l´ajuntament municipal.

La urgència d´aquest plenari extraordinari es devia a què demà dijous, es porta al plenari ordinari del mes de gener la proposta d´aprovació dels pressupostos 2007, en els que s´hauria de veure reflexada una partida específica per als mitjans de comunicació de Pego, que a partir d´ara estarien gestionats directament per la Regidoria de Comunicació. Per tant, per a donar temps a fer les modificacions necessàries i dotar de pressupostos a la regidoria pertinent, es va realitzar el plenari. Carmelo Ortolà, alcalde del municipi ho explicava i afegeix, a més, que així es garantirà la pluralitat dels mitjans de comunicació locals.

La proposta, per tant, que ahir pujava a plenari compta amb 4 punts: assumir la gestió directa dels mitjans de comunicació, declarar iniciat l´expedient per a disoldre i liquidar Ràdio Pego per a procedir l´absorció per l´entitat local; instar al president del consell d´administració de Ràdio Pego i regidor delegat dels mitjans de comunicació, Pau Folqués perquè aporte els documents necessaris per a la dissolució de la Societat Limitada; i finalment assumir que amb aquests canvis es donarà un millor compliment de la normativa vigent.

Pau Folqués, regidor de Comunicació aclaria que el procés d´absorció no és la primera vegada que es realitza a Pego, ja que anteriorment es va executar en l´àrea de serveis socials. El que es va aplicar ahir és una llei del 2003 que té com a objectiu modernitzar les administracions locals. La gestió directa que ara adoptarà l´ajuntament amb Ràdio Pego és una gestió indiferenciada, que elimina les instàncies intermèdies com és la junta general i el Consell d´administració. Durant la seua intervenció Folqués va recordar que la freqüència, la llum, l´aigua, etc són gestionats actualment per l´Ajuntament a l´igual que les accions, el 100% de les quals pertanyen al mateix consistori.

Joan Carles Cambrils va anunciar que amb aquesta decisió municipal es tanca definitivament la proposta del grup mixt i Eduardo Síscar (a la que hem fet referència al principi de la noticia). Per a Cambrils era precís realitzar el plenari ahir per a donar el temps suficient perquè s´arreplegue la contingència als pressupostos. Va afegir que amb aquesta decisió es garanteix la continuïtat de Ràdio Pego una vegada es realitzen els informes pertinents dels diferents departaments implicats.

Per la seua part, la portaveu del grup socialista, Ana Aparici va indicar que la proposta era molt encertada perquè Ràdio Pego depén econòmicament de les aportacions de l´ajuntament. A més això impedirà la manipulació del mitjà per part d´uns regidors absents durant tota la legislatura i l´altre regidor implicat.

L´alcalde del municipi, Carmelo Ortolà va afegir que el més ètic és que l´Ajuntament siga qui gestione el mitjà públic.

Al plenari no va acudir l´oposició ni el regidor d´urbanisme i també portaveu del grup popular Eduardo Síscar que ha declarat al Levante d´Alacant que «em vaig assabentar que hi havia un ple a mitjan vesprada, quan vaig arribar a Pego» i, per tant, «no vaig acudir». A més Síscar lamentar ahir «l’actitud d’aquells que s’omplin la boca amb les paraules democràcia i diàleg però fugen de la discussió política perquè no tenen arguments». El diari també recull que l’edil popular va afirmar que la seua intenció no és la d’impugnar la sessió plenària perquè «l’acord pres ja qualifica als que ho han aprovat».

Segons l´article del Levante d´Alacant Siscar va assegurar estar «vetat» a Ràdio Pego perquè «mai se m’ha requerit en cap programa i mai he rebut una trucada de telèfon per a explicar temes urbanístics en els informatius». Segons Eduardo Siscar, «este no és el model de ràdio pel qual jo aposte. A mi m’agradaria una ràdio plural d’idees i no una ràdio en què s’insulta a les persones». A més va insistir en que des de la ràdio es maxaca al PP, si bé en aquesta ocasió no va mencionar res sobre Iniciativa Independent.

D´altra banda dilluns va eixir a les planes d´opinió d´aquest mateix diari un article d´opinió del secretari local del PSOE, Enrique Moll, que recolzava la gestió de l´ens públic i municipal. Un altre recolzament que ahir arribava a aquesta casa era el del grup de Dones Cabal.





1103 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!