Primer aniversari de l´Associació Gastronòmica de Pols i Vent

Va ser el primer divendres de febrer de 2006 quan es va fer realitat la creació de l´Associació Societat Gastronòmica Pols i Vent, que agafa el nom del programa radiofònic d´esports tradicionals d´aquesta casa. De moment 9 són els restaurants que ha visitat aquesta associació que té com a objectiu principal recuperar la tradició gastronòmica de la comarca. Pego, Benirrama, l´Atzúvia, Forna… són alguns dels municipis que han albergat els dinars de primer divendres de mes. Les Aigües de Terele, tanca un cicle i n´enceta un altre. Ara fa un any es va materialitzar una idea que naixia al si del programa d´esports tradicionals de Ràdio Pego, “Pols i Vent”. Es constituïa aleshores l´Associació Gastronòmica Pols i Vent amb l´objectiu de recuperar, conèixer i divulgar la cuina tradicional de la comarca. Des d´aquell primer divendres de febrer de 2006, 9 han estat els restaurant que han visitat els més de 40 membres d´aquesta associació gastronòmica.

Els dinars mensuals van començar a Les Aigües de Terele, restaurant on se celebra aquest primer aniversari amb un menú ben especial que serà una sorpresa per als membres assistents. La resta de restaurants de Pego, Benirrama, l´Atzúvia i Forna que han cuinat per a Pols i Vent han estat: Bar Polígono, La Moleta, Casa Colom, Bar Rafel, Hostal Elvea, Nautilus, La Roca i l´Hostal Reig.

Els suculents plats de tradició ancestral des que han pogut gaudir els i les membres de Pols i Vent han sigut variats i representatius de la gastronimia més casolana i arrelada a la comarca de la Marina Alta. S´ha pogut assaborir: putxero, Paella d´abadejo i flor-i-col, Crosta, Caldereta de peix, Arròs de la muntanya, Arròs amb blat picat i fesols, Cous-cous i putxero amb polp.

Aquest primer aniversari tanca un cicle i n´enceta un altre que continua amb el repte de recuperar plats tradicionals de la cuina pegolina i marinera en general, així com ampliar la participació de restaurants i de gent perquè gaudisquen de la doble vessant de l´associació gastronòmica: de la culinària i la social, perquè els dinars del primer divendres de mes de Pols i Vent no deixen de ser un esdeveniment social que reuneix gent de tots els àmbits socials que comparteixen conversa, música en directe, acudits… en definitiva, unes hores de distensió i oci amanides amb un menjar de luxe.

666 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!