AVAMFAR celebra una jornada sobre conciliació laboral, familiar i personal a Pego

Assisteixen a l’acte més de 150 dones de l’àmbit rural, la Directora General de la Dona i per la Igualtat, el secretari autonòmic de la família i la conciliació social, la corporació municipal i el president d’AVA a Pego.
La sectorial de dones de l’Associació Valenciana d’Agricultors, AVAMFAR, va escollir Pego per a celebrar la seua darrera jornada de convivència que va tenir lloc el passat dimecres, 24 de novembre. Dos autobusos arribats de múltiples comarques de la província de València i Alacant van visitar la Marjal de Pego-Oliva i la Casa de Cultura de Pego, entre d’altres espais emblemàtics per a acabar confluint al Saló Fillol’s, on es va dur a terme la part teòrica de la jornada de convivència amb la conciliació laboral, personal i familiar com a protagonista.

La jornada va ser inaugurada per la presidenta d’AVAMFAR, Marian Corbí, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà i el secretari autonòmic de la Família i la Conciliació Social, David Calatayud. Les ponències van estar a càrrec de la psicòloga i sòcia d’AVAMFAR, Natàlia Bellver i de la gerent de Coopego, Tere Morell. La clausura la va realitzar la Directora General de la Dona i per la Igualtat, Cèlia Ortega. A l’acte van acudir més de 150 dones, la majoria sòcies d’AVAMFAR; el president d’AVA a Pego, Vicent Dominguis i un nombrós grup de regidors i regidores de la corporació municipal.

Marian Corbí, presidenta d’AVAMFAR, va encetar l’acte destacant que “parlar de conciliació laboral, personal i familiar en el món rural, des d’AVAMFAR sempre es fa en clau d’igualtat, de treball, d’esforç, de vida, de tradició i de família en tota la plenitud de la paraula i com no, des del futur. Per totes estes claus i per tots estos conceptes, des de la sectorial de dones d’AVA, treballem i participem perquè la igualtat entre homes i dones siga una realitat”. També animava a continuar treballant en positiu “perquè la vida als pobles siga el més digna en tots els seus aspectes”. Afirmava Corbí que en els pobles la conciliació “sempre es fa un poc més complicada en alguns aspectes, perquè no sempre disposem de les infrastructures que es necessiten”.

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, es preguntava “què vol dir en si la conciliació?” I per a saber-ho amb exactitud acudia al diccionari per a concloure que amb conciliació “el que estem intentant és definir postures contradictòries i difícils, si són dos, assumpte personal i laboral, ja són difícils […], però la cosa es complica encara més en el cas de la dona […] perquè té una obligació afegida, més de quatre voltes, que és tenir compte de la família”. Admetia Ortolà que “desgraciadament hui en dia, i la setmana que ve serà una setmana en la que molts ajuntaments anem a rememorar dramàtiques situacions que estan vivint les dones per la incomprensió que tenen, més de quatre homes sobre quina és la importància del treball de la dona, no tant dins del seu treball, sinó dins el seu treball, dins de sa casa i en la societat”.

Conciliar, segons el secretari autonòmic de la Família i la Conciliació Social, David Calatayud, implica intentar “gaudir més de cada cosa sabent que podem i devem arribar a no renunciar al que considerem més important”. Així mateix també ressaltava la tasca de tenir compte dels néts i les netes, dels fills i les filles, “però també és molt important l’atenció d’una mateixa i de vegades, això ho oblidem”. Concloïa Calatayud que amb conciliar “no es tracta de fer més coses, de fer-les més ràpid, d’estar en més llocs, no es tracta de no parar, sinó d’equilibrar el temps i prioritzar cadascú el que considerem més important”, per tant, “conciliar no és l’actitud d’una superdona”.

El secretari autonòmic de la Família i la Conciliació Social afirmava que “la conciliació no és una actitud personal, sinó que ha de ser una acció de tota la societat”. I anava més enllà, demanat el diàleg a les parelles per a “aconseguir la corresponsabilitat”, a més David Calatayud feia una crida més general per a dur a terme una reorganització de les activitats en el sector públic i privat.


491 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!