Carmen Alemany Bay: «Sempre que s’inaugura una biblioteca s’obri un espai de llibertat perquè amb les lletres comença l’enteniment»

Amb aquestes paraules iniciava el seu discurs Carmen Alemany Bay en la visita inaugural de la biblioteca que porta el seu nom… Un acte que va reunir dissabte de matí a un bon nombre de familiars, amics, companys de la Universitat d’Alacant, membres de l’equip de govern i ciutadans, en general.

Els discursos es van fer en finalitzar la visita per les instal·lacions de la nova biblioteca municipal Carmen Alemany Bay que encara no obrirà les seues portes, però ho farà en breu. La catedràtica va estar acompanyada en tot moment per l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el degà de Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, José Maria Ferri Coll, i membres de l’equip director del projecte de reforma, qui guiaren la visita a l’edifici. Van ser els qui explicaren cóm ha estat la remodelació de l’antic col·legi Cervantes per a convertir-lo en una biblioteca actual, espaiosa i acollidora, de més de 1.000 metres quadrats, que donarà cabuda a milers de llibres i es distribuirà en a biblioteca, una bebeteca, un saló d’actes, una sala multiusos i despatxos, entre d’altres dependències. El coordinador de l’obra, Fernando Cambrils, va donar els detalls de la transformació de l’edifici.

En recórrer les diferents sales es va arribar a la que acollirà la biblioteca, a la planta alta, diàfana, amb molta llum i encarada al camp de futbol del Cervantes. Allí van tindre lloc els parlaments, que obrí la regidora de Cultura, Laura Castellà. Va descriure l’edifici com un lloc emblemàtic ubicat a un punt neuràlgic del poble, motius pels quals, va dir, no podia ser una altra cosa que una biblioteca municipal batejada amb el nom d’una pegolina il·lustre. 

La catedràtica Carmen Alemany Bay es va mostrar emocionada i orgullosa perquè, va dir, per a una persona com ella, que ha viscut la seua vida envoltada de llibres i ha fet d’ells una professió, no cap major distinció que una biblioteca amb el seu nom. A continuació, la seua intervenció sencera:

Per part seua, Enrique Moll va destacar els mèrits de Carmen Alemany Bay, tant professionals com personals, i els motius pels quals l’equip de govern va decidir proposar-la en el procés participatiu per a elegir el nom de la nova biblioteca .

A més a més, Enrique Moll va parlar també de creació de la biblioteca com a projecte que dóna dignitat a un edifici emblemàtic que considerava pràcticament oblidat. I va donar les gràcies als qui l’han recolzat, com el grup socialista de la Diputació d’Alacant, que, segons ell, va aconseguir que l’ens provincial aportara el finançament necessari a través d’un pla especial. Les obres, va puntualitzar l’edil, han estat finançades per la Diputació, la Generalitat Valenciana, a través de l’Ivace, i l’Ajuntament de Pego.

Per últim, l’alcalde va fer un obsequi a Carmen Alemany Bay, en forma d’escultura, una obra que reprodueix el rostre de l’escriptor Miguel Hernández, creada per l’artista Joan Castejón. Una peça exclusiva que la catedràtica va rebre amb emoció i agraïment.

Les obres a l’edifici no han acabat, és per això que la biblioteca no ha d’obrir les seues portes encara. Des de l’oposició, Compromís per Pego ha manifestat de nou el recolzament al projecte de la biblioteca, però, ha criticat l’acte del dissabte per considerar-lo electoralista i irresponsable. Escoltem el regidor i candidat a l’alcaldia, Víctor Climent.
769 Visites
Hola!!