CREAMA realitzarà 66 itineraris d’inserció per a ajudar persones que estan en la desocupació

Les xifres de l’atur continuen sent preocupants, tot i que després del mes d’agost hi hagut una baixada pròpia del mesos estivals. Davant aquest panorama, Creama posarà en marxa ‘Motiva’t V’, una iniciativa per a la recerca activa d’ocupació destinada a les persones desocupades inscrites en els centres del SERVEF com a preceptores d’ajudes a la desocupació.
La Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), ha concedit al Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) una subvenció de 131.630 euros per a desenvolupar el Pla Integral d’Ocupació (PEU) Motiva’t V. Es tracta d’una iniciativa per a la recerca activa d’ocupació destinada a les persones desocupades inscrites en els centres SERVEF com a preceptores d’ajudes a la desocupació.

Este PEU s’emmarca dins de les estratègies europees de foment de l’ocupació, la inclusió social i la igualtat d’oportunitats entre hòmens i dones. Per a aconseguir estos objectius es considera necessària l’aplicació d’una sèrie de mesures actives i preventives que potencien la creació de vies d’integració i reintegració en el mercat laboral de les persones més desfavorides.

Les accions que mamprendrà el CREAMA estan destinades a la generació d’ocupació a través d’un Pla Integral d’Ocupació que combina activitats de diferent naturalesa com ara informació, orientació i assessorament, formació, pràctica laboral i mobilitat geogràfica, amb la finalitat d’aconseguir la inserció laboral dels desocupats i les desocupades. El PEU Motiva’t V va dirigit a persones desocupades preceptores de la renda activa d’inserció o de la renda garantida de ciutadania, i a preceptores de subsidis o prestacions per desocupació.

Tècnics i tècniques especialitzats treballaran amb 66 persones que estan en desocupades per a realitzar itineraris individualitzats d’inserció. Este PEU té un àmbit comarcal i la seua finalitat és ajudar els usuaris a reincorporar-se al mercat laboral. Este pla es desenvoluparà fins a setembre del 2011 i l’objectiu prioritari és aconseguir, com a mínim, la inserció del 35% dels participants, és a dir, 23 persones.

No deixem Creama, perquè aquesta entitat comarcal ha editat una nova guia que recopila els recursos i passos a seguir per a crear una empresa.

El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) va editar a principis d’any tres guies de la seua col•lecció de publicacions amb tota la informació sobre on buscar feina, estrangeria i com estudiar i treballar en l’estranger. Aquest estiu ha tret al carrer una quarta entrega d’estes guies comarcals. En aquest cas s’aborda el tema dels recursos i passos a seguir per a la creació d’una empresa. Esta iniciativa compta amb el cofinançament d’altres entitats com són el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) i el Fons Social Europeu.

La guia aconsella als emprenedors i les emprenedores a realitzar un pla d’empresa com a carta de presentació davant de bancs, inversors i organismes públics a l’hora de sol•licitar qualsevol tipus de suport financer. Hi ha un apartat específic per als ciutadans no comunitaris que desitgen obtenir una autorització de residència temporal i de treball per compte propi. També estan enumerades totes les ajudes, subvencions i bonificacions per a la posada en marxa d’una empresa; des dels programes de promoció de l’ocupació autònoma i el d’economia social, fins als de foment de l’ocupació estable i el de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Hi ha ajudes a fons perdut de l’Institut de la Dona, ajudes per a la promoció de l’ús del valencià, al comerç, a l’artesania o al turisme, entre d’altres.

L’última part de la guia està dedicada a les bonificacions en la quota empresarial a la Seguretat Social per a empreses, autònoms i societats laborals o cooperatives per a la contractació indefinida o temporal de treballadors i treballadores. Es parla també de les línies de finançament, com els préstecs ICO o els microcrèdits socials. Finalment, hi ha referències sobre l’abonament de la prestació per desocupació en la modalitat de pagaments únics i enllaços d’interès per a buscar més informació.
733 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!