El cicle ‘Descobreix una obra. Art en valor’ de l’Institut de Cultura Gil-Albert analitza la cúpula i la capella de l’Ecce-Homo de Pego
La Casa de Cultura acull esta vesprada, a les 7, una nova sessió del cicle ‘Descobreix una obra. Art en valor’ de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Els arquitectes pegolins José Ricardo Alemany i Joan Josep Femenía, ambdós amb una extensa experiència en el camp de la restauració d’edificis emblemàtics, seran els encarregats d’aprofundir en la història i les característiques de la cúpula i la capella del Santíssim Ecce-Homo.
La Casa de Cultura de Pego acull esta vesprada, a les 19h., una nova sessió del cicle ‘Descobreix una obra. Art en valor’ de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Els arquitectes pegolins José Ricardo Alemany i Joan Josep Femenía, amb una àmplia experiència en el camp de la restauració d’edificis emblemàtics, seran els encarregats d’aprofundir en la història i les característiques de la cúpula i la capella del Santíssim Ecce-Homo.
La conferència anirà a càrrec dels arquitectes Alemany i Femenía, que s’han encarregat de la reparació de la cúpula de la capella recentment restaurada.
José Ricardo Alemany Salvador (Pego, 1967). Arquitecte per la Universitat Politècnica de València des de 1995. Ha dut a terme, a més de la reparació de la cúpula de la capella del Santíssim Ecce-Homo a Pego, la restauració de la Torre del Rellotge d’Ondara.
Joan Josep Femenía Server (Pego, 1963). Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de València des de 1992. Ha participat en nombroses actuacions de patrimoni arquitectònic, a més de la mencionada reparació de la cúpula de la capella del Santíssim Ecce-Homo (Pego), cal citar la reparació del llenç de la muralla del Castell de Bairen (Gandia), la reforma i restauració de l’ermita dels Sants de la Pedra (Alqueria de la Comtessa), la realització dels estudis previs de la Torre medieval del segle XIV (Alfauir), la reparació de la coberta del Monestir de Sant Jeroni de Cotalba (Alfauir), la restauració de l’edifici “Españoleto”, de principis del segle XIX (Xàtiva), l’alçat de plans de l’excavació arqueològica de les ruïnes romanes de les naus de Dulcesol (Gandia) o l’alçat de plans del convent dels Pares franciscans (Pego).