El científic pegolí, José Torres, guardonat amb el Premi Vogt d’excel·lència en estudis de postgrau

La Societat Farmacològica Britànica premia la tasca dels seus i de les seues membres per encoratjar i elevar el perfil d’una part de la seua comunitat científica. El premi Vogt, que premia l’excel·lència en postgrau ha estat atorgat al científic pegolí, José Torres per la seua investigació al voltant de com frenar el dolor de les cremades greus, gràcies a l’epigenètica.

Els reconeixements que va rebent el científic pegolí José Torres no paren gràcies al seu treball investigador en un camp que té encara molt a descobrir i a qui Torres està contribuint de forma rellevant com és el d’inhibir el dolor en les cremades greus. El seu palmarès de reconeixement hui ha augmentat. Fa pocs minuts ens assabentàvem que ha estat guardonat amb el Premi Vogt d’excel·lència en estudis de postgrau per la Societat Britànica de Farmacologia. Un reconeixement per la seua tesi doctoral que gira al voltant de com frenar o bloquejar el dolor produït per les cremades greus a partir de l’epigenètica. Un treball realitzat a l’Imperial College London i supervisat pels doctors Nagy i Bantel, i que ara li permetrà continuar investigant amb l’aportació de 500 lliures anuals, a més de sumar-li reconeixement en el camp en què s’ha especialitzat.

El Premi Vogt honora Marthe Vogt, que va ser pionera al llarg de la seva carrera, ja que es va graduar a la Universitat de Berlín amb el títol de doctora en Química, una raresa per a una dona en aquell moment, a principis del segle XX. A continuació es va convertir en la tercera dona que s’unia a la Societat Farmacològica Britànica el 1937.

Foto: Royal Society Publishing

Destaca el premiat, el neurocientífic pegolí José Torres, que Marthe Vogt, «va ser una neurocientífica líder que va fer importants contribucions al paper de la funció dels neurotransmissors». També hi destaca que Vogt, «a més del seu èxit professional en neurociències, va ser una dona de principis forts i amb un caràcter indomable. Es va traslladar a Gran Bretanya després de l’aixecament del nazisme alemany i també va ajudar els refugiats de l’opressió franquista a Espanya». Per tot això se sent encara més «profundament honorat» per rebre este guardó.

 


 

2154 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!