El PP demana una reducció de costos de la campanya electoral

La moció s va aprovar perquè la majoria de grups, tot i estar d’acord en la reducció de costos, van considerar que calia parlar també amb la resta de partits que es presenten a les properes eleccions generals perquè l’acord siga total i no parcial, entenien.
El PP va presentar en el ple ordinari de juny una moció d’urgència per demanar una reducció del costos de la propaganda electoral per als propers comicis generals, com avançava Ana Ortolà, portaveu popular.




L’encarregat de llegir la moció, una vegada inclosa en l’ordre del dia, va estar el popular Simón Ortolà. Qui va explicar que, «per primera vegada des de la instauració de la democràcia a 1978, Espanya afronta la repetició d’unes eleccions generals, que costaran al voltant de 160 milions d’euros, segons el Ministeri d’Interior» que se celebraran el proper 26 de juny». Això, junt amb allò manifestat per part dels partits polítics estatals de la voluntat d’arribar a un acord per reduir els costos de campanya, el PP presentava esta moció amb «l’objectiu de realitzar una campanya el més austera possible, on les despeses queden reduïdes a la mínima expressió».



Per a fer-ho proposaven al ple de Pego les següents mesures:

1.- «No autoritzar l’enganxada i col·locació de cartells, banderoles, pancartes, ni cap altre suport publicitari en espais públics.

2.- Compromís dels partits amb representació en aquest Ajuntament per no fer servir els suports tradicionals habilitats per fixar la seua cartelleria, en un exercici exemplaritzant d’estalvi i eficiència en la despesa electoral.

3.- Autoritzar la instal·lació, com a màxim, d’un lloc informatiu per partit en el terme municipal, limitant la seua instal·lació als 15 dies de campanya electoral […].

4.- Instar a la policia local perquè siga rigorosa en l’aplicació i el compliment de l’Ordenança Municipal de Neteja en el període de Precampanya i Campanya […].

5.- Assolir el compromís dels grups municipals legalment constituïts en el ple d’aquest Ajuntament per impulsar el compliment d’aquesta moció en el si dels seus partits polítics».





Irene Sendra, portaveu de Volem Pego, va manifestar que «la gent està cansada» de tanta publicitat i per tant estava d’acord amb el sentit de la moció. No obstant, no tenia massa clar «fins a quin punt des de l’ajuntament pot evitar» que no reben propaganda electoral.




Carmelo Ortolà comentava que «està regulat per la Llei Electoral», tot i que reconeixia que l’Ajuntament sí que és qui elegix el lloc on es poden posar cartells. Sobre la penjada de pancartes, si que estava d’acord que «seria discutible», però dubtava que no es poguera recórrer.


L’alcalde anunciava que l’Ajuntament ja «s’ha adherit a facilitar els llocs on es poden posar les publicitats electorals i on es poden fer actes electorals».




Des de Compromís, tot i estar d’acord en el fons d’estalvi i descans per a la gent, criticava que no hagués estat el propi PP en el Govern qui no hagués limitat la despesa per norma. Assenyalava, Àngel Oltra que «el punt 1 és un acord entre els partits» i entenien que, atent que només afectaria els partits que tenen representació a l’Ajuntament i no a la resta de partits que també es presenten a les Eleccions Generals, consideraven que, si s’aprovara el presentat pel PP, s’estaria en inferioritat de condicions. Compromís proposava que «els partits de Pego, tots, arribem a un acord que durant l’última setmana de campanya, que coincidix en festes, no es faça campanya».




El socialista Enrique Moll anunciava, per part del seu partit ja havien acordat, en assemblea, que dijous aniran a fer la tradicional pegada de cartells. Així mateix, manifestava que per al PSPV que la moció «tindria sentit si hagués vingut des de l’àmbit nacional i no local». Coincidia Moll que la moció, a l’excloure partits que també es presenten a les Eleccions Generals, deixaria en desavantatge als partits amb representació al consistori pegolí. Raúl Tamarit suggeria que s’hauria de fer «una reunió entre tots els partits polítics per comprometre’s a no posar pancartes en el recorregut de Moros i Cristians».

La moció no s’aprova pels 7 vots en contra del PSOE i les 6 abstencions de Compromís per Pego, Ciutadans de Pego Independents i Volem Pego. La moció obtenia tres vots favorables, els del PP.
944 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!