El projecte de gestió presentat per l’Assemblea Oberta de Pego serà la base per començar a usar l’antic institut

Des de l’Ajuntament de Pego es dóna el vist-i-plau per treballar amb la proposta, tot i que deixen clar que no estan d’acord amb el 100% de la mateixa. No obstant, reconeixem que és un bona base per començar a treballar. El model de gestió té com a objectiu garantir la màxima igualtat entre tots els col·lectius que facen ús de l’espai. El proper 17 d’octubre se celebrarà la propera reunió. En esta reunió les associacions o persones que vullguen proposar projectes a desenvolupar a l’antic institut hauran d’entregar els fulls de registre dissenyats per a l’efecte que es podran descarregar des del Facebook de l’Assemblea.
Dissabte de vesprada al pati de l’antic institut de Pego va tenir lloc la presentació oficial del projecte de gestió per a l’excentre educatiu desenvolupat per l’Assemblea Oberta de Pego. El primer que van fer els representants va ser presentar l’Assemblea com «un grup heterogeni de gent que ens reunim per a parlar en quines coses podem millorar el nostre poble». Des què es va formar han treballat amb la Plataforma d’afectats per la hipoteca, amb la Plataforma Pego Viu i un model de festes populars i alternatives. La recuperació de l’antic institut és un dels projectes que porten entre mans des dels seus inicis. Volen transformar-lo en un centre sociocultural.




El projecte té com a fonament l’autogestió. Des de l’Assemblea es creu que «les associacions en la mesura que reben un dret, en este cas un lloc, s’han d’implicar en gestionar, entre tots, l’institut i col·laborar perquè vaja endavant».

Amb este model es vol aconseguir, com a objectiu principal, «garantir la màxima igualtat entre tots els col·lectius a l’hora de decidir sobre assumptes del centre». És per això que es concep com a màxim òrgan de decisió i representativitat una Assemblea General de l’Institut on estarien integrades les associacions i l’Ajuntament de Pego. A més hi hauria diverses comissions (organització, cultural, econòmica i financera).




L’espai es pretén que tinga «pluralitat ideològica» per a poder «treballar i crear llaços entre associacions i diferents persones i compartir experiències i sabers» i és que el que desitja l’Assemblea és que siga un centre cultural que permeta enfortir el teixit associatiu i cultural del poble.

«Autosuficiència econòmica» és un altre dels objectius que s’ha marcat l’Assemblea Oberta. No obstant asseguren que el model que presentaren dissabte és obert a la participació, és modelable i modificable per a sumar. Asseguren que és un model que ja està funcionant en altres llocs i per tant, no consideren que siga utòpic.

Entre els projectes que tenen en ment a dur a terme a l’antic institut van posar com a exemple: una biblioteca autogestionada amb exemplar difícils de trobar, l’activació de l’hort que hi ha davant el gimnàs, disposar d’un lloc per assajar, entre d’altres.

Des de l’Ajuntament de Pego, la regidora de Participació Ciutadana, Rebeca Bañuls, assegurava que el projecte és una molt bona base per començar a treballar la gestió de l’antic institut. No deixava de reconèixer que «és difícil que es duga a terme al 100%» i comentava que «hi ha moltes coses per a llimar i treballar del projecte inicial». Tot i que incidia en el fet que conté molt bones idees i és una bona base per posar a funcionar l’antic institut. També anunciava que s’està pendent d’una reunió en la Conselleria d’Educació per demanar la cessió de la resta de mòduls que formen part del complex. Així mateix s’exposarà la possibilitat que s’amplie la cessió que, inicialment està concebuda per a un any.

El proper 17 d’octubre se celebrarà la propera reunió. En esta reunió les associacions o persones que vulguen proposar projectes a desenvolupar a l’antic institut hauran d’entregar els fulls de registre dissenyats per a l’efecte que es podran trobar al perfil Facebook de l’Assemblea Oberta de Pego.
832 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!