El Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme aconsella apostar per l’ornitologia al PN de la Marjal de Pego-Oliva

Francesc Colomer ha visitat este matí l’Ajuntament de Pego i posteriorment la Marjal. Allí, des de la Muntanyeta Verda, ha escoltat les demandes de l’equip de govern per a impulsar l’espai protegit que passen, principalment, per la construcció d’un centre de recepció. Colomer hi ha destacat «el gran atribut paisatgístic, cultural, mediambiental i turístic» de la Marjal i ha aconsellat l’aposta per l’ornitologia «un producte turístic que té una gran acceptació».

p1290171Este matí el Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme ha visitat Pego i el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Francesc Colomer ha signat en primer lloc el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Pego en el que ha deixat palès el seu «afecte per aquest poble i els seus somnis» i ha celebrat «l’hospitalitat i l’estima de la gent i els pobles, base del turisme i la prosperitat».

La següent parada del Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme ha estat al Parc Natural de la Marjal, el gran recurs paisatgístic, ambiental i turístic del poble de Pego, compartit amb la veïna ciutat d’Oliva. Han acompanyat a Francesc Colomer a visitar la Marjal, a més de l’Alcalde Enrique Moll i la regidora de Turisme, Rosa Maria Ferrer, el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis, la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, la diputada autonòmica socialista Toñi Serna i la secretària d’Organització del socialistes de Pego, Carmina Dominguis.

p1290184El punt triat per poder observar tot l’aiguamoll ha estat la Muntanyeta Verda perquè, actualment allí hi ha distribuïts uns panells informatius al voltant de les característiques que fan de la Marjal un lloc únic. I ha estat justament eixa qüestió, la de la ubicació d’un centre de recepció, la més enèrgica demanda que s’ha realitzat per part de l’Ajuntament de Pego, com explicava la regidora de Turisme, Rosa Maria Ferrer. A més d’eixe centre de recepció també ser li ha donat a conèixer a Francesc Colomer la necessitat d’adequar el parc perquè estiga millor senyalitzat perquè qui passetge pel parc no es perda. Alhora també han exposat la necessitat d’impulsar una «via verda» per a vianants i ciclistes que connecte el poble amb el parc natural.

Francesc Colomer ha considerat les peticions de l’equip de govern «totalment legítimes i nobles» i de fet, sobre la possibilitat de potenciar les rutes de BTT per la Marjal, declarat que l’Agència Valenciana de Turisme «ha detectat que el tema de les BTT i el cicloturisme, en els mercats, en la pulsió de la demanda que hi ha molt d’interès i per tant és un tema a estudiar en la màxima atenció».

La qüestió del centre de recepció indicava Colomer que és «un tema que transcendix al que és l’esfera de l’Agència Valenciana de Turisme», però declarava el Secretari Autonòmic que, «tot allò que tinga a veure en rebre al visitant, ajudar-lo a interpretar i, sobretot, fer una gestió turística del territori, ens agradarà implicar-nos en la millor resolució, en el millor desenllaç possible».

p1290177La hipotètica ubicació del futur centre de recepció s’ha exposat al Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme i s’ha pogut comprovar com hi ha diferents criteris per situar-lo a la zona de les revoltes de Racons, situació de la que és partidari l’equip de govern i la Muntanyeta Verda, el lloc considerat idoni pels tècnics del Parc Natural. Davant esta divergència de criteris la regidora de Turisme, Rosa Maria Ferrer considerava que el que cal és «veure els pros i contres [d’un i altre lloc] i valorar-ho».



p1290194Un dels punts febles del PN de la Marjal de Pego-Oliva és la seua senyalització per carretera general i per autopista, el que també se li ha traslladat a Francesc Colomer, qui ha estat d’acord en assenyalar que «la senyalització d’una destinació turística és una qüestió bàsica, per a interpretar el territori, per a arribar, per a garantir una mobilitat fàcil als turistes, és una qüestió d’hospitalitat, de cortesia, estandarditzada a tot el món. Les destinacions turístiques cuiden la senyalització». És per això que el Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme considera que s’ha de treballar «la conjura col·lectiva de totes les administracions que tenen competències: carreteres, carreteres de l’Estat, altres Conselleries». Colomer explicava que atès que és bastant habitual el creuament de competències, l’Agència Valenciana de Turisme ha creat «una mesa interdepartamental de totes les Conselleries per a que totes prenguen consciència del valor d’este sector». I afirmava que «estarem al costat d’aquelles demandes que, a qui corresponga, facen possible que, efectivament, ningú es perda quan arribe ací». 

En observar les característiques de la Marjal, Colomer ha posat l’accent en la ornitologia, «un producte turístic que té una gran acceptació a la Gran Bretanya, que és un mercat emissor bàsic per a nosaltres, on hi ha milers de fitxes federatives o de gent que pertany a Societats Ornitològiques amb capacitat i amb voluntat de viatjar, de conèixer, d’aprofitar també per a degustar gastronomies distintes, amb capacitat adquisitiva», per tant, concloïa Francesc Colomer, «són segments de la demanda en els que estem entrant des del punt de vista del nostre màrqueting». Estava convençut el Secretari Autonòmic en què la Marjal presenta «unes possibilitats magnífiques» per a l’observació de l’ornitologia.

p1290197La regidora de Turisme, Rosa Maria Ferrer ha considerat la visita del Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme «positiva perquè hi havia moltes coses que teníem pendents de reunió amb els tècnics de Turisme i ho hem pogut resoldre amb la visita del Secretari Autonòmic». Esta també ha permès «posar en marxa els punts de partida» d’un projecte a desenvolupar a mitjà i llarg termini que tinga la Marjal com a eix principal d’acció.

Al seu torn, Francesc Colomer, ha valorat la visita a Pego i la seua Marjal com de «molt productiva» perquè li ha permès «sobre el terreny analitzar el gran atribut paisatgístic, cultural, mediambiental i turístic que pot tindre este gran espai geogràfic». Apuntava Colomer que actualment s’està en «el moment de transformar el model turístic, justament ara que les dades de turisme són significativament altes». És per això que aposta l’Agència Valenciana de Turisme «pels instruments de governança col·laborativa. Comptar amb tots, tota l’arquitectura institucional pública, el sector privat, tots els Centres de Coneixement, per tal de definir una estratègia de futur on els valors naturals, el paisatge siga el gran contenidor de l’experiència turística. Des del respecte, la sostenibilitat, però també el fer possible que el Turisme siga un factor central en el nou model econòmic» perquè, afirmava Colomer, «volem i devem viure dignament del turisme».

 

1775 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!