Els comerciants demanen ajudes més directes i immediates als sectors afectats per la pandèmia

Per a polsar la realitat que estan vivint en aquestos moments els comerços, bars i restaurants després d’uns dies amb les noves restriccions que han suprimit les reunions socials i han suposat el tancament dels negocis d’hostaleria, hem entrevistat a Diana Sendra, presidenta de l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego.


En relació a les demandes del comerç local, especialment la immediatesa, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Ricardo Sendra, afirma que l’Ajuntament ja ha pres nota de les necessitats i s’ha decidit canviar la manera de treballar conjuntament la planificació en busca d’una major efectivitat.


PEGO S’ADHEREIX AL PLA RESISTEIX

Pego és un dels municipis adherits al Pla Resisteix per tal de participar del fons comú creat entre la Generalitat, ajuntaments i diputacions amb l’objectiu d’atorgar ajudes directes a les empreses dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia, com són els allotjaments i les activitats turístiques; l’hostaleria, la restauració i l’oci nocturn; les activitats de creació, artístiques i d’espectacles, i les activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. Com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Ricardo Sendra, amb la inclusió de Pego en el Pla, les empreses locals podran beneficiar-se de les ajudes.


El consistori Pegolí aportarà 44.000€ del romanent de tresoreria de 2020 al fons de les ajudes destinades a pal·liar les pèrdues econòmiques que porten patint les empreses i empresaris des de que es decretara el primer estat d’alarma, el 14 de març de 2020. Ricardo Sendra anuncia més ajudes municipals per a les empreses locals al llarg d’aquest any.

LA FEDERACIÓ VALENCIANA DE MUNICIPIS I PROVÍNCIES REUNEIX LES ADMINISTRACIONS PARTICIPANTS EN EL PLA

Amb el suport de la Direcció General de l’Administració Local la federació ha organitzat tres videoconferències provincials entre les diferents administracions de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’abordar el Pla Resisteix, el qual contempla atorgar ajudes parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la COVID-19.

L’objectiu marcat per la FVMP és acompanyar a les entitats locals en tot el procés, així com facilitar-los la informació necessària per a fer front al procediment. El president de la FVMP, Rubén Alfaro, ha assegurat que és “fonamental la cooperació entre institucions per a impulsar la reactivació dels sectors econòmics greument afectats”.

Per part seua, el director general d’Administració Local, Antoni Such, participa en les tres trobades per a informar sobre els criteris del Decret llei 1/2021 en el qual s’articula el pla.

Ara per ara, s’ha celebrat ja dos de les tres reunions organitzades i demà tindrà lloc la tercera, corresponent a la província de València.

En les trobades realitzades de Castelló i Alacant han participat 265 ajuntaments, entre ells el de Pego. Les sessions han permés aclarir els dubtes de les alcaldesses i els alcaldes en la gestió i tramitació perquè la prioritat siga que l’ajuda arribe com més prompte millor als beneficiaris. Antoni Such ha indicat que s’ha treballat amb urgència i que està publicada la documentació necessària en la web de la Generalitat, ampliant-se la informació per a facilitar a tots els ajuntaments la convocatòria i els tràmits a realitzar.

Des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’assenyala que la urgència i la convocatòria d’aquestes trobades es fonamenten en la voluntat de que les ajudes s’atorguen ràpidament de manera que els autònoms i les pimes que ho necessiten reben en el menor temps possible la quantia concedida per a cobrir despeses corrents de l’activitat realitzada des d’abril 2020.

Cal recordar que el Pla Resistir és un acord entre la Generalitat Valenciana, les diputacions provincials i els ajuntaments de la Comunitat Valenciana signat en la mesa institucional que va tindre lloc el passat 12 de gener. Dins d’aquest, s’ha aprovat el Decret llei 1/2021 pel qual s’atorgarà una nova línia d’ajudes Parèntesis amb una dotació de 160 milions d’euros. Del total de l’import, la Generalitat Valenciana aportarà un 62,5% (100 milions d’euros), les diputacions un 22,5% (36 milions d’euros) i els ajuntaments un 15% (24 milions d’euros).

Segons s’ha explicat als ajuntaments, el termini per a la presentació de l’acceptació de l’ajuda i el compromís de contribuir amb la seua aportació és de 10 dies naturals comptats des d’ahir. És a dir, els consistoris tenen fins al 5 de febrer per a notificar la seua adhesió al pla i fer la seua aportació econòmica.

765 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!