Els dimecres de vesprada, de nou, lliures per a l’alumnat d’infantil i primària

Fa un mes les escoles públiques de Pego es van veure obligades a canviar l’horari establert fins el moment perquè la Direcció Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, no havia convocat ni autoritzat l’oferta formativa de formació en centres. Això ja ha ocorregut i a partir de dilluns, 14 de novembre, l’alumnat d’infantil i primària tornarà al seu anterior horari, on dilluns i dimecres acudirà a classe de 9 a 13h. i dimecres de vesprada tindrà lliure.
Els col•legis públics de Pego es van veure obligats, el passat mes d’octubre, a fer una modificació en l’horari escolar que implicava que l’alumnat d’infantil i primària hauria d’anar tots els dies, de dilluns a divendres, a classe per la vesprada i de 9 a 12h. pel matí. Aquesta mesura va ser aplicada des del 10 d’octubre de 2011 perquè la Direcció Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació no havia convocat, ni autoritzat, l’oferta formativa del Projecte de Formació en Centres per a professorat; formació que es venia realitzant els dimecres de vesprada. Pràcticament un mes després d’aquesta aplicació, les direccions de centre han hagut de refer l’horari i restablir el de cursos passats.

Així, els col•legis de Pego informen que, a patir del dilluns 14 de novembre, es restableix l’horari especial de formació del personal docent, el que es tradueix en què dilluns i dimecres l’horari de classe serà de 9 a 13h. i els dimecres de vesprada l’alumnat no tindrà classe.

Aqueix dimecres de vesprada que l’alumnat té lliure, de 15 a 17h. el personal docent continuarà treballant, en aquest cas, en la seua pròpia formació als distints centres educatius del municipi.

Aprofitem la notícia per a recordar què és el que els partits polítics, amb representació a Pego, que es presenten a les Eleccions Generals del 20 de novembre pensen sobre la situació educativa i quines solucions hi donen per millorar-la, arrel del testimoni en directe que van oferir a Ràdio Pego el passat 8 de novembre.

Per als socialistes l’educació “és fonamental perquè és un pilar del que potser la igualtat d’oportunitats perquè si tu garanteixes un sistema públic d’educació per a tothom que només depenga de l’esforç personal, doncs garanteixes que, en independència del nivell de renda que tinguen els teus pares tu pots arribar tan lluny com vulgues”, manifestava Eric Campos, nº4 al Congrés per la província d’Alacant. Campos reconeixia que “és complicat el debat d’educació perquè les competències són compartides”.

El Partit Popular té com a referent la Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació aprovada el 10 de desembre de 2002 “que tenia com a objectius previndre i combratre el fracàs escolar […], elevar el nivell de formació i de coneixement dels alumnes, impulsar un sistema efectiu d’oportunitats per a tots”, en resum, afegia Míriam Blasco, nº5 al Congrés per la província d’Alacant del PP, “fomentar la cultura de l’esforç”. I criticava que “hui en dia, amb la llei que existeix d’educació, dóna igual que t’esforces o no t’esforces, passes de curs. Això ho hem de canviar”, assegurava.

Sobre educació, ERPV recordava que aquesta matèria és “competència exclusiva de la Generalitat Valenciana, per tant, nosaltres el que proposem és eliminar el Ministeri d’Educació perquè no serveix per a res. I junt al d’Educació, el de Cultura, el de Sanitat i el d’Agricultura, perquè tot això són competències de la Generalitat”, sentenciava Ortolà. També proposava el representant d’ERPV l’eliminació “del Senat perquè no serveix per a res […] i també les diputacions”. Així, ERPV creu que “s’han de transferir les beques a la Generalitat, la gestió i el finançament”. A més, “augmentar la inversió fins el 7% del PIB que és l’estàndard europeu”. Des d’ERPV també exigeixen “que la religió isca fora de l’ensenyament”.

El representant de Coalició Compromís-Q, Ignasi Bellido, definia l’educació com a “allò que més ens iguala a tots els ciutadans i les ciutadanes haguem nascut on haguem nascut”. Segons Compromís s’ha “d’invertir més en educació, en investigació i en desenvolupament”. Informava el cap de llista al Senat per Alacant de Compromís que segons la Unió Europea “l’etapa d’escolarització més rendible, l’etapa per a lluitar contra el fracàs escolar, contra l’abandó escolar” és de 0 a 3 anys i d’ahí la Iniciativa Popular Legislativa presentada per la Coalició Compromís a les Corts sobre la xarxa d’escoles públiques de 0 a 3 anys. També és partidari Compromís de l’eliminació dels Ministeris d’Educació i Sanitat o del Senat per tal d’estalviar duplicitats. D’altra banda, apuntava Bellido que, “el màxim problema que tenim ací en el tema lingüístic és que hi ha vora 90.000 estudiants que quan passen de primària a secundària volen estudiar en valencià i no poden”.

646 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!