Es dóna a conèixer el I Pla d’equitat de l’Ajuntament de Pego 2014

A més, a la Casa de Cultura, a partir de les 19.30h., es parlarà de coeducació. Del que esta determina en el desenvolupament personal dels xiquets i les xiquetes.
Esta vesprada, la Casa de Cultura torna a estar ocupada. Si ahir es presentava l’antologia poètica d’Antoni Prats, ‘El llarg solatge’. Hui s’aborda una temàtica totalment diferent, més quotidiana, la coeducació. L’acte que organitza Dones Cabal i la regidoria d’Igualtat de gènere, proposa dos parts diferenciades. En primer lloc, explicarà el ‘I Pla per a l’equitat de gènere de l’Ajuntament de Pego 2014’ que està elaborant-se. Expliquen des de la regidoria que “es tracta d’un document que concreta una Política Local d’Equitat, amb la qual cosa s’adquirixen compromisos per a canviar la realitat de desigualtat entre dones i hòmens”.

Este I Pla d’equitat incidix en un problema social, en el fet que “les injustes desigualtats entre dones i hòmens, no són un “problema de les dones”. Estes desigualtats tenen el seu origen en els papers assignats tradicionalment a ambdós gèneres, que ens fa desiguals en drets i deures”. Es plantegen des de la regidoria d’Igualtat de gènere una sèrie de preguntes per a la reflexió sobre el tema: “el problema és que la balança està a favor dels hòmens: per què les dones són les que han de cuidar de la família?, per què els nostres salaris són més baixos en les mateixes condicions?, per què la representació política de la dona és minoritària?. L’equitat que busquen els plans és una tasca social en què han d’implicar-se hòmens i dones, és un problema social.”

Servix para caminar cap a un futur on el sexe d’una persona no predetermine què pot o no pot fer, és a dir, el seu paper social. Servix per a provocar canvis en la realitat social, apunta el document.

El principal criteri d’actuació del I Pla d’equitat de gènere de l’Ajuntament de Pego “és aplicar la perspectiva de gènere a tot el treball que es realitze. És a dir, analitzar, fer visibles i actuar a Pego sobre les causes dels diferents rols, les seues conseqüències i com construir una nova cultura”.

L’elabora el personal tècnic de l’àrea de gènere amb la participació del personal tècnic d’altres àrees municipals, així com de les institucions públiques educatives, sanitàries, organitzacions sindicals i el teixit associatiu local. A través d’una COMISSIÓ DE SEGUIMENT, que se’n va hi ha començar a constituir des d’este moment, a la qual cosa volem donar la màxima difusió perquè arribe a les persones interessades a formar part de les mateixa.




La segona part de la vesprada se centra en la coeducació. Abordarà la qüestió una gran coneixedora de la mateixa, la psicòloga, Carme Ivars. Carme és una de les persones que han creat ‘La perruca de Luca’, un conte que el passat mes de novembre, a través d’una subvenció de la Diputació d’Alacant, l’Ajuntament de Pego en va adquirir 26, amb les guies didàctiques del projecte coeducatiu. Este material està dirigit a Infantil i primer cicle de Primària, amb ell es treballen dinàmicament els conceptes relacionats amb la igualtat de gènere.

Carme Ivars explicava en aquell moment que des de ben menuts els xiquets i les xiquetes “identifiquen que és ser xic i que és ser xica. Eixa identificació –assevera Ivars- no és innata, està apresa per la quantitat de missatges al voltant que tenen els xiquets i les xiquetes, que indiquen és ser xic i que és ser xica. Determina la forma de vestir, la forma de sentir, la forma de comportar-se”, apuntava Ivars
874 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!