Hui s’ha realitzat el primer tractament contra les panderoles de 2017
Este s’ha avançat respecte a 2016 atenent al fet que l’augment de temperatures ha arribat abans que a l’any passat. El proper tractament es repetirà, segons s’ha informat des de la Regidoria de Medi Ambient, en aproximadament un mes i mig. Els experts recomanen fer tres tractaments a l’any per evitar que els insectes es faces resistents. La desinsectació està dirigida a disminuir o eradicar la panderola més comuna, l’americana o voladora.
Hui s’ha dut a terme a Pego el primer tractament de la campanya de desratització i fumigació contra les panderoles de 2017. Està dirigit a disminuir o eradicar la panderola més comuna en estos moments, l’americana o voladora (Periplaneta Americana). Enguany l‘aplicació del tractament s’ha avançat respecte a 2016 atenent al fet que l’increment de temperatures ha vingut més prompte.
Normalment, quan s’aplica un tractament d’estes característiques i encara que no faça la calor de l’estiu, és habitual que es puguen veure més panderoles de les habituals pel carrer perquè estes fugen dels espais on viuen (que han estat fumigats) per buscar aire fresc després d’injectat el tractament.
El tractament que aplica Ambiser, empresa encarregada de desinsectar, és sense productes químics. Es tracta del sistema Thermicide. Este funciona amb una pistola que projecta un xorro calent de diòxid de carboni acompanyat d’aire que manté el CO² calent. Això produïx una atmosfera amb poc oxigen al voltant de l’insecte que provoca que este òbriga els «espiracles» que connecten l’exterior amb el sistema branquial intern. L’insecte és incapaç de defensar-se de la calor i, en conseqüència, mor ràpidament pel xoc tèrmic.
El proper tractament contra les panderoles, ens han informat des de la Regidoria de Medi Ambient, es realitzarà en aproximadament un mes i mig. Els experts recomanen fer tres fumigacions a l’any per tal d’evitar que les panderoles es facen resistent al tractament aplicat.