La Baixà del riu Bullent tindrà observadors d’excepció, la comitiva europea del programa EcoSphere

Des del dijous i fins al diumenge representants de Grècia, Itàlia, Portugal, Croàcia, Eslovènia, Sèrbia i Letònia estaran a Pego i coneixeran el nucli urbà, però també el Parc Natural de la Marjal. Durant esta primera trobada, els 8 països socis decidiran els plans d’acció a desenvolupar per tal d’involucrar, de manera efectiva, la joventut en la conservació del medi ambient.
____________

 

Pego acull, este cap de setmana, les jornades del programa EcoSphere, una iniciativa que busca involucrar la joventut en la conservació de medi ambient, fomentant la resiliència comunitària, és a dir, fomentant la capacitat per a continuar projectant-se en el futur a pesar de condicions negatives o vivències traumàtiques, a través de solucions basades en la naturalesa i un enfocament sostenible. Un projecte finançat per la Unió Europea, inclòs en el programa Citizens, Equality, Rights and Values (CERN), dins de la convocatòria de Xarxa Ciutats, que Pego lidera.

Des del dijous i fins al diumenge, una comitiva formada per representants dels països que participen, a més d’Espanya a través de Pego, Grècia, Itàlia, Portugal, Croàcia, Eslovènia, Sèrbia i Letònia, realitzaran activitats dedicades a la protecció de la biodiversitat, l’adaptació al canvi climàtic i l’enfortiment de la cohesió social mitjançant activitats culturals, tallers i estratègies col·laboratives.

Una visita que servirà perquè coneguen el nostre magnífic Parc Natural de la Marjal i la seua «flora i fauna autòctona», a més del projecte de reintroducció de l’àguila pescadora també «un projecte europeu i una activitat de bones pràctiques que es pot fer dins d’un paratge natural», subratllava la regidora de regidora de Transició Ecològica i Projectes Europeus, Laura Castellà. I, coincidint la visita amb la Baixà del riu Bullent, la comitiva europea serà testimoni d’excepció i, a més, els han encomanat una missió molt important com és la de ser jurat d’esta nova edició. Per tant, no s’hi perdran detall del desenvolupament d’esta singular navegació pel riu més cabalós d’Europa, amb la menor distància. El dia d’abans també podran participar del pregó de Carnestoltes a càrrec d’Atzaïla.

També realitzaran tallers i visitaran el centre històric perquè, indica Castellà «per a nosaltres era molt important que visitaren el nostre patrimoni arquitectònic i cultural», sense oblidar la gastronomia. És per això que coneixeran i degustaran «els nostres productes típics i autòctons que dona la terra» com són l’arròs o les taronges, detallava la regidora de Projectes Europeus.

En esta primera trobada a Pego, els països socis establiran els plans d’acció inicials en un marc estratègic i decidiran «com començar a desenvolupar-los en els diferents països que hi participem». Tot i que avançava Laura Castellà que els i les representants només estaran dos dies sencers a Pego, un període curt, però confiava «poder ensenyar-los què és el nostre municipi, què és el nostre parc natural i com treballa el gabinet de Joventut dins el nostre poble». Així mateix, espera Castellà tindre «feedback dels altres països perquè ens expliquen com involucren a la joventut dins els problemes o els plans que desenvolupa cada país».

208 Visites
Hola!!