La Comissió de Protecció Civil homologa els plans municipals davant emergències i davant el risc d’incendis forestals de Pego
En total, la Comissió de Protecció Civil ha homologat els plans territorials municipals davant emergències de 299 municipis dels 542 que té la Comunitat Valenciana. Els plans municipals davant emergències i risc d’incendis forestals van ser aprovats en sessió plenària ordinària el passat 6 de juliol de 2017.
El passat 6 de juliol de 2017 el ple municipal aprovava per unanimitat el Pla territorial municipal front a les emergències i el Pla d’actuació municipal front al risc d’incendis forestals. Els dos documents són obligatoris i la seua aprovació pel ple era un pas necessari per poder remetre’ls a Conselleria i que esta els validara i homologara. Dos passos que hui coneixíem han donat els seus fruit amb eixa homologació per part de la Comissió de Protecció Civil.
Hui hem conegut que el ple de la comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana ha homologat cinc nous plans territorials front emergències dels municipis. Entre ells es troba el de Pego. A més dels de Gilet, Font d’En Carrós, Ràfol de Salem i Calles. També s’han homologat els plans municipals davant el risc d’inundacions de Catarroja i Mislata i el pla municipal davant el risc d’incendis forestals de Pego.
En total, amb l’homologació dels nous plans, ja són 299 municipis els que disposen d’un pla municipal davant emergències dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana. La següent fase serà la implantació del pla per part del municipi per comprovar la seva efectivitat. A Pego està pendent de confirmar la data per al simulacre d’un cas d’inundació per a posar en pràctica el pla municipal front a les emergències. El que sí que s’ha practicat, ha estat el Pla d’Actuació Municipal front al risc d’incendis Forestals amb un simulacre dut a terme el passat 30 de juny de 2017.
Els plans territorials municipals davant emergències són documents que estableixen com ha de ser l’organització general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu, i indiquen, tant els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, com la forma en la qual estos s’organitzen amb l’objectiu principal de minimitzar les conseqüències.
Tant el pla territorial davant emergències com els diferents plans d’actuació davant riscos com a inundacions, incendis o sísmic, “són necessaris per donar una resposta adequada i protegir a les persones, els béns i el medi ambient”, ha assenyalat el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.