La Conselleria d’Educació adjudica el servei de bar-cafeteria dels instituts sense el parer dels Consell Escolars

En la nova licitació de la contractació del servei de bar-cafeteria, l’experiència en el lloc de treball té una puntuació mínima en la nota final. Aquestes noves bases han provocat que un autònom com Víctor Pons, al capdavant de la cantina de l’IES Enric Valor de Pego durant nou cursos, no puga repetir en aquesta ocasió.
El passat 26 de setembre el DOCV publicava la nova convocatòria de licitacions “per a la contractació del servici de bar-cafeteria de diversos centres docents públics de la província d’Alacant” entre els que es trobava l’IES Enric Valor de Pego, un centre que, en aquest 2011 compta amb 600 alumnes a l’absorbir 1er i 2n d’ESO.

En la publicació del DOCV es detalla que el termini d’execució dictat per la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació és de 4 anys. La tramitació és considerada ordinària i s’incorpora com a nou requisit, el cànon mínim de licitació a oferir per a gestionar el servei de bar-cafeteria que, en el cas de l’IES Enric Valor de Pego, és de 700 euros. El requisit específic que ha de complir el contractista és el de tenir “solvència econòmica i financera i tècnica o professional.”

El termini de presentació de pliques finalitzava el passat 11 d’octubre de 2011, a les 14h. i es va resoldre el passat 30 d’octubre. Des d’aleshores, tot i que encara no s’ha fet efectiu, l’IES Enric Valor de Pego té una nova empresa que s’encarregarà, els propers anys, de dur endavant la cantina. El nom d’aqueixa nova empresa està publicat a la plataforma de contracció de la Generalitat Valenciana, no obstant, no us el podem oferir perquè es necessita un número d’expedient per a poder accedir i, òbviament, Ràdio Pego no el té i no l’ha pogut aconseguir.

En aquesta nova licitació la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació ha produït diversos canvis en el procediment d’elecció de les empreses adjudicatàries. El més cridaner és, sense dubte, aquell que fa referència a l’eliminació de la veu i el vot del Consell Escolar en la decisió última. Aquest fet implica una concessió més asèptica de l’empresa o autònom que s’elegisca. Apuntava Víctor Pons, autònom al capdavant de la cantina de l’IES Enric Valor des de fa nou, qui s’ha vist afectat directament per les circumstàncies que, la Conselleria d’Educació l’any passat “ja va enviar una circular als centres indicant que llevaven la potestat al Consell Escolar per a tal decisió”. Indicava Pons que en les anteriors licitacions “el centre ho avaluava tot, el personal qui era, quina experiència tenia i que oferia i, a partir d’ahí decidia el Consell Escolar”.

A aquest factor s’uneix que en l’actual varemació, la Conselleria d’Educació no considera com a importants els mèrits, els anys d’experiència desenvolupats en el lloc de treball i afavoreix un nou valor en aquesta nova convocatòria, el cànon de licitació a oferir per a gestionar el servei de bar-cafeteria que, en el cas de l’IES Enric Valor de Pego havia de ser, com a mínim, de 700 euros. La unió d’una i altra qüestió ha provocat que, autònoms com Víctor Pons, tingueren poques opcions de repetir, com finalment ha passat.

Víctor Pons, després de comprovar les adjudicacions publicades en la plataforma de contractació de la Generalitat Valenciana denunciava que “la majoria d’aqueixes adjudicacions corresponen a una empresa o a gent que pertany a eixa empresa […]” el que el duia a declarar que “es veu clarament que açò estava preparat i enfocat per a fer-nos fora als autònoms particulars”.

Víctor Pons aprofitava els micròfons de Ràdio Pego per a “fer una denúncia pública”, ja que reconeixia que “és tot legal, però les maneres no les veig clares, perquè l’any passat ja van començar llevant la postestat als centres, el que no té explicació i, amb açò, ja es veu una premeditació”.
671 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!