La Marina Alta lidera el rànquing d’immigració en la Comunitat amb un 41% de població estrangera

La Marina Alta està al capdavant de la Comunitat Valenciana quant a la presència de residents estrangers en els seus municipis. De fet, ja prop de la meitat de la població de la comarca és d’origen immigrant, segons les dades fetes públiques ahir per la nova Conselleria d’Immigració i Ciutadania que dirigeix Rafael Blasco. Els estrangers a la comarca són 74.300 persones.
Les xifres confirmen el pes creixent de la població estrangera, que suposa ja el 40,6% del cens comarcal, amb la qual cosa uns 74.300 habitants de la Marina Alta procedeixen d’altres països. És l’índex més elevat d’habitants forans de tota la Comunitat. De fet, en esta comarca resideix l’11,1% dels estrangers que habiten en les tres províncies valencianes.

De fet, en només 6 comarques de la Comunitat, entre les que es troben les tres capitals de província, es concentren quasi dos terços de la població resident estrangera. Es tracta, en tots els casos, de comarques costaneres. La taxa de població immigrant de la Marina Alta, eixe 40,6%, està molt per damunt de la mitjana de la Comunitat, situada en el 15%. El conseller Rafael Blasco va destacar ahir el que el creixent de la població estrangera aporta al conjunt de la societat: el nombre d’immigrants que cotitza a la Seguretat Social supera ja en la Comunitat els 375.000, amb la qual cosa es demostra que «els estrangers vénen a la nostra regió a viure i a treballar per ella» .

Les comarques d’Alacant són, amb diferència, les que major presència tenen de població estrangera, amb una mitja total del 20,14%. Destaquen els casos de la Marina Alta (40,6%), el Baix Segura (37,07%) o la Marina Baixa (30,23%). Quant a xifres absolutes, es calcula que un total de 390.000 immigrants resideixen en el total de comarques d’Alacant, sobre un total de 720.000 en tota la Comunitat.

No resulta estrany que siga en les zones costaneres i turístiques on més població estrangera s’ha assentat. Segons les dades del departament autonòmic d’Immigració, el sector de la construcció i el de l’hostaleria absorveixen una part important de la mà d’obra estrangera. En concret, la construcció és el sector que compta amb més població estrangera (25%), seguit de l’hosteleria (16,3%).

Per al conseller, la convivència i l’increment ràpid de la població immigrant en determinades zones comporta la millora i l’ampliació dels serveis públics, amb la qual cosa es fa necessari per part dels poders públics realitzar un seguiment d’aquest augment demogràfic «per a evitar els problemes que han sorgit en països del nostre entorn» .
529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!