La mostra ‘No em toques el Whatsapp’ ha servit per analitzar la sobreexposició del jovent pegolí a les xarxes socials

Més d’un centenar d’estudiants de la localitat han vist esta mostra itinerant de l’Institut Valencià de la Joventut que té com a finalitat de sensibilitzar i concienciar sobre la importància de denunciar qualsevol tipus de violència contra les dones, però que va més enllà i permet reflexionar sobre altres aspectes associats a l’ús de les xarxes socials.
__________________


Més d’un centenar d’estudiants de Pego, d’entre 14 i 19 anys, han vist estos dies la mostra de l’IVAJ No em toques el Whatsapp’. Actualment està formada per 22 panells que tenen com a base els treballs artístics elaborats per 97 joves que van participar l’any passat en la tercera trobada de corresponsals celebrada a Alcossebre, en la qual també hi va participar Pego amb tres corresponsals.

La renovada exposició, de caràcter itinerant, s’emmarca en el programa d’activitats al voltant del 25N, dia mundial per l’eradicació de la violència contra les dones, i té com a eixos principals: la gelosia, la xarxa de suport que conforma la colla d’amics i amigues i la resolució de conflictes. 

Enguany, el col·legi Sant Antoni ha sigut el centre acollidor de la mostra i, per allí ha passat el seu alumnat, però també l’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego. La dinamització dels grups visitants a ‘No em toques el whatsapp’ a estat a càrrec de les tècniques de joventut de l’Ajuntament de Pego que han obert la reflexió i el debat al voltant de les conductes que els nadius digitals normalitzen a les xarxes i que són indicatius de pràctiques potencialment perilloses, per la sobre-exposició pública que comporten.

La mostra, que ofereix informació actual vinculada a la detecció de la violència de génere, és interactiva i, mitjançant de codis QR, els i les joves que la visiten poden escoltar opinions a través d’àudios, també permet experimentar situacions concretes a través d’audiovisuals i fotografies i, inclús poden expressar la seua opinió sobre els distints temes que tracta.

L’acompanyament per part de l’equip dinamitzador ha permés identificar que, en els darrers anys, comencen a superar-se alguns mites propis de la idea de l’amor romàntic però no tots.

No em toques el whatsapp’ a Pego ha estat avantsala de la resta d’actes programats amb motiu del 25 N, durant els quals la joventut pegolina tornarà a estar molt present amb la creació d’un racó i una bústia violeta a l’institut Enric Valor, el concurs del cartell anunciador de l’associcació feminista Dones Cabal que finalitza dilluns que ve, 11 de novembre, o la participació de joves contertúlies en una taula rodona.

A estes activitats, cal afegir els actes institucionals, organitzats des de la regidoria d’igualtat i joventut que comptaran amb una performance teatral a càrrec de joves europeus que participen en el voluntariat de la ONG De Amicitia.

77 Visites
Hola!!