La paralització de les obres del carrer Jaume I i el finançament del Pego C.F. alcen ampolles al plenari
En el torn de precs i preguntes el nivell de tensió no baixa, per preguntar-se sobre situació de les infrastructures del col•legi Ambra, de la previsió sobre la factura de Russafa, l’absència de l’urbanisme als ordres del dia, el cadastre, la recollida de productes sòlids o Ràdio Pego. I continua la tibantor en el torn de contestació a les preguntes de l’anterior plenari.
En el plenari ordinari d’ahir dijous, el primer que es va aprovar amb 8 vots a favor i 6 en contra va ser l’aprovació del compte general de l’ajuntament 2007, ja que durant el període d’exposició al públic no s’ha produït cap reclamació. Aquest punt va ser pur tràmit. Va ser a partir del segon punt, amb una modificació de les bases d’execució del pressupost general de 2008 on comença el debat. En aquest punt el que es va realitzar és un increment de la subvenció al Pego C.F. amb 20.000 euros, deixant la subvenció final en 160.000 euros. Al respecte la regidora d’esports, Marian Tamarit, va explicar que “el Pego C.F. no està passant per un bon moment econòmic” al que s’afegeix que “enguany s’encarregarà de l’escola de futbol base” i és per això que tota la corporació ha decidit augmentar la subvenció per al club, tot i que “s’estalvia en futbol en relació a altres anys”, assegurava Tamarit.
Per part del PP la seua portaveu, Maite Ferrándiz, va demanar a l’equip de govern “d’on venen els 20.000 euros” tenint en comptes, va observar la popular, “que el pressupost es va aprovar fa relativament poc i eixos diners no estaven inclosos en ell”. Així mateix va expressar que “queda molt d’any per a acabar la temporada” per a concloure, sense especificar, que “eixos diners està clar a on van”. I va acabar la intervenció demanant a l’equip de govern que “no emmascareu la realitat.”
La regidora d’esports va reiterar que els diners són en part per a pagar “deutes del club” i que no és per a acabar l’anterior temporada sinó per “posar en marxa la nova temporada”. La portaveu popular va insistir en què “no se’ns ha contestat a la pregunta d’on venen eixos 20.000 euros.”
Contestació que va venir de la mà de l’alcalde i regidor d’hisenda, Carmelo Ortolà, que va explicar que “eixos diners procedeixen de diferents partides amb remanent, com és la de cultura, que este any s’hauran d’apretar el cinturó.” El suma en la subvenció la justificava Ortolà en què, una vegada reunits en la nova directiva i presentat el nou projecte es va vore “que falta una quantitat de diners per a sufragar tot això”. I va acabar la seua exposició “fent una menuda reflexió”, recordant que “en aquest 2008 el Pego C.F. costarà als pegolins 160.000 euros.” Allunyats “dels 316.000 de principis de 2003.”
Al respecte d’aquesta referència, quan Maite Ferrándiz estava al davant del Pego C.F. ha assegurat que “en cap moment ha dit que no m’enrecordara que valia el Pego, ni les gestions del Pego ni dels equips que tenia el Pego ni que si era gratuït…”
El regidor d’hisenda va insistir en què “sense sponsors pràcticament, sense les inversions milionàries que es feien anteriorment, pot funcionar un equip en tercera divisió, un en segon regional, el juvenil i tota la cantera i potser algú hagués hagut de donar compte del famós caixó de factures que no té el Pego C.F.”.
El punt quart de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat perquè és aquell que donava compte de l’aplicació de l’acord marc en els sous dels treballadors laborals i funcionaris de l’ajuntament de Pego. Tots els partits es van mostrar a favor de la mesura. Per part del Bloc, el seu portaveu Àngel Sendra va expressar que “no resulta un esforç que s’aprove açò, sinó que ho considere de dret que estes persones estiguen cobrant el mínim que els correspon pel seu treball”. Així mateix va desitjar que “es puga aprovar en breu l’RPT.”
Per part del PSPV, Andreu Dominguis va explicar que “ja fa temps que va i amb l’aplicació es veu un poc de llum, el que significa que el funcionariat va posant-se un poc al dia.”
La portaveu del PP, Maite Ferrándiz va comunicar que si els treballadors “estan conformes no tenen problemes” en l’aplicació.
Per últim Carmelo Ortolà, va puntualitzar que en 2007 “l’acord es va plasmar en una mesa de negociació.” I no s’ha reflectit en les nòmines a gener perquè s’havia d’aprovar primer el pressupost, una vegada fet aquest pas “es posa marxa aportant els retards.”
Com a assumpte d’urgència la socialista Anna Aparisi va presentar una moció relacionada amb la paralització de les obres de l’Avinguda Jaume I en la que expressava, com a regidora d’urbanisme que “vist el retard que han sofert les obres del Projecte de Remodelació de cinc places de la població de Pego, interrompudes en més d’un supòsit, i davant les reiterades peticions ciutadanes, aquesta Regiduria estima oportú que, mitjançant la present moció, el Ple de l’Ajuntament de Pego expresse a la Conselleria competent la seua desaprovació respecte a la demora injustificada en l’execució de tals obres, instant-la a què prenga totes les mesures al seu abast frolt a l’empresa adjudicatària i manifestant la nostra intenció de recolzar qualsevol iniciativa destinada a aconseguir el seu immediat acabament.”
Una vegada llegida la moció el plenari va votar la urgència de la proposta, però els 6 vots en contra del PP i l’absència de la regidora Pepa Sendra, (l’equip de govern no comptava amb majoria absoluta) va comportar que no es pogués discutir la qüestió.
Posteriorment, en l’apartat de precs i preguntes Maite Ferrándiz va declarar “respecte a la moció del PSPV que s’han fet unes modificacions i són la conseqüència de la paralització”
Una vegada exposada la informació que tenia el PP, l’alcalde, Carmelo Ortolà va assegurar que “és la primera informació” després de mesos de requeriments.
Altres preguntes que es van exposar són, per exemple sobre educació. La popular Paqui Orihuel va encetar el torn preguntar sobre Ambra exposant que “ja fa temps que té moltes deficiències en les obres de prescolar i el tema dels sanitaris de preescolar està per a denunciar-ho, d’olor dels desaigües. Hi haurà alguns diners destinats a millorar els sanitaris i l’accés?” L’alcalde li va contestar que li ho preguntarà a la conselleria i va puntualitzar que s’estava confonent “cultura i educació, que són dos conceptes diferents”.
Maite Ferrándiz va preguntar sobre quina és “la previsió que hi ha per a fer front al pagament de la famosa factura de Russafa.”
I el tema d’urbanisme també va estar una altra de les preocupacions de l’oposició. Paqui Orihuel va expressar la seua preocupació per l’absència de punts en l’ordre del dia dels plenaris sobre urbanisme en un situació tan delicada com l’actual. Així mateix va voler saber “avui en dia com va el tema d’urbanisme, com va la partida i si s’estan complint les previsions del que reflexa el pressupost que s’havia d’ingressar.”
Una altra de les moltes preguntes que va realitzar el PP va ser en relació a la situació del pleit del cadastre, ara que s’apropa l’1 de setembre, data en què s’ha de començar a pagar.
Aquestes i altres preguntes seran contestades per l’equip de govern en el següent plenari ordinari, com ve sent habitual des de l’inici del curs polítics.
En referència a les contestacions a les preguntes del plenari anterior ací tenim algunes d’elles. Com és sobre els mèrits d’Elvira Ciurana en el càrrec de regidora d’educació i cultura, que assegura “és el poble de Pego el que ha decidit que siga regidora en aquesta legislatura i faré tot el possible perquè el poble de Pego estiga orgullós del meu treball.”
Al respecte de la gestió de les actuacions programades pel regidor de festes per a la Fira de Pego, Ricardo Cabrera va explicar que “el concert el tenia aparaulat des d’abans de Nadal. D’altra banda, l’aposta d’aquest regidor és portar artistes del mateix nivell perquè Pego crec que es mereix el millor. Així mateix, tinguen vostès clar que en la liquidació de la meua partida pressupostària tindreu les respostes en intervenció. He de dir-vos que degut a l’estrena de l’obra dels Joglars a Pego a mi em va tocar Miquel Santamaria –assessor de la Consellera de Cultura Trini Miró- i em va felicitar.”
Sobre el contracte del fem amb FCC i si es compleixen les bases del contracte, el regidor de l’àrea, Andreu Dominguis va explicar que “el contracte marca clarament que nosaltres no tenim res a vore en els treballadors, que és únicament i exclusiva responsabilitat de l’empresa.” Però Dominguis també va declarar que “aquesta empresa en molts punts deixa molt que desitjar.” I va afegir que “si que tenim litigis en l’empresa problemàtics perquè ell volen una revisió de preus doncs no podem acceptar-la; i és que el que més em dol és que tinc unes dades de què l’empresa va acceptar que l’empresa havia d’invertir en un terreny per a fer una nau quasi uns 500.000 euros i uns 120.000 euros per terrenys i la sorpresa ve quan en el seu dia en un acord de Junta de Govern –no sé això d’on s’ho trauen perquè això després d’un acord de plenari, de junta de govern, li accepten una nau que és de 552 metres, quan podria ser de 700 o quasi 1000 metres, una parcel•la molt més xicoteta i que en un total escriptura’t té un valor de 270.000 euros front als 500.000 euros més els 120.000 –que a poc a poc podem recuperar-los perquè tot són negociacions. Però aquest punt és clau perquè la nau serà l’únic que rebrà el poble de Pego per una concessió de 10 anys.
La regidora de mitjans de comunicació contestava a les preguntes sobre aquesta casa, Ràdio Pego i explicava que “cada mes va un partit diferent a parlar de política local, menys els dos mesos d’estiu”. Així mateix dóna les bases per a què s’accepte un programa a Ràdio Pego, “que tinga un mínim de qualitat i que no tinga sols contingut polític, tot i que s’accepten comentaris polítics i entrevistes a polítics sense que siguen ofensius.” I al respecte de la pregunta si el PP pot tenir un programa, Marian Tamarit no va dubtar amb la seua negativa “perquè l’assemblea de col•laboradors en data 25 d’octubre de 2007 es va decidir que, després de l’experiència negativa de 2006 quan diversos partits utilitzaven els programes concedits per a autolloar-se o criticar als rivals en moltes ocasions amb un llenguatge impropi d’una emissora pública elevant la crispació al poble, es va decidir no atorgar cap programa als partits polítics.” Així mateix va afegir que “A més si tenim en compte la resta de mitjans de comunicació, ja siguen públics o privats, els partits polítics no tenen cap programa propi.” Tamarit va acabar la seua exposició dient que “Sols em queda afegir que des dels serveis informatius de Ràdio Pego s’intenta reflexar totes les opinions dels diferents partits polítics del poble, bé siga per telèfon o per comunicats de premsa, el que diferencia d’altres períodes en què la ràdio ha estat en mans d’altres governs.”
El plenari es va acabar amb un minut de silenci per les persones que van perdre la vida en l’accident de Barajas.
Per part del PP la seua portaveu, Maite Ferrándiz, va demanar a l’equip de govern “d’on venen els 20.000 euros” tenint en comptes, va observar la popular, “que el pressupost es va aprovar fa relativament poc i eixos diners no estaven inclosos en ell”. Així mateix va expressar que “queda molt d’any per a acabar la temporada” per a concloure, sense especificar, que “eixos diners està clar a on van”. I va acabar la intervenció demanant a l’equip de govern que “no emmascareu la realitat.”
La regidora d’esports va reiterar que els diners són en part per a pagar “deutes del club” i que no és per a acabar l’anterior temporada sinó per “posar en marxa la nova temporada”. La portaveu popular va insistir en què “no se’ns ha contestat a la pregunta d’on venen eixos 20.000 euros.”
Contestació que va venir de la mà de l’alcalde i regidor d’hisenda, Carmelo Ortolà, que va explicar que “eixos diners procedeixen de diferents partides amb remanent, com és la de cultura, que este any s’hauran d’apretar el cinturó.” El suma en la subvenció la justificava Ortolà en què, una vegada reunits en la nova directiva i presentat el nou projecte es va vore “que falta una quantitat de diners per a sufragar tot això”. I va acabar la seua exposició “fent una menuda reflexió”, recordant que “en aquest 2008 el Pego C.F. costarà als pegolins 160.000 euros.” Allunyats “dels 316.000 de principis de 2003.”
Al respecte d’aquesta referència, quan Maite Ferrándiz estava al davant del Pego C.F. ha assegurat que “en cap moment ha dit que no m’enrecordara que valia el Pego, ni les gestions del Pego ni dels equips que tenia el Pego ni que si era gratuït…”
El regidor d’hisenda va insistir en què “sense sponsors pràcticament, sense les inversions milionàries que es feien anteriorment, pot funcionar un equip en tercera divisió, un en segon regional, el juvenil i tota la cantera i potser algú hagués hagut de donar compte del famós caixó de factures que no té el Pego C.F.”.
El punt quart de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat perquè és aquell que donava compte de l’aplicació de l’acord marc en els sous dels treballadors laborals i funcionaris de l’ajuntament de Pego. Tots els partits es van mostrar a favor de la mesura. Per part del Bloc, el seu portaveu Àngel Sendra va expressar que “no resulta un esforç que s’aprove açò, sinó que ho considere de dret que estes persones estiguen cobrant el mínim que els correspon pel seu treball”. Així mateix va desitjar que “es puga aprovar en breu l’RPT.”
Per part del PSPV, Andreu Dominguis va explicar que “ja fa temps que va i amb l’aplicació es veu un poc de llum, el que significa que el funcionariat va posant-se un poc al dia.”
La portaveu del PP, Maite Ferrándiz va comunicar que si els treballadors “estan conformes no tenen problemes” en l’aplicació.
Per últim Carmelo Ortolà, va puntualitzar que en 2007 “l’acord es va plasmar en una mesa de negociació.” I no s’ha reflectit en les nòmines a gener perquè s’havia d’aprovar primer el pressupost, una vegada fet aquest pas “es posa marxa aportant els retards.”
Com a assumpte d’urgència la socialista Anna Aparisi va presentar una moció relacionada amb la paralització de les obres de l’Avinguda Jaume I en la que expressava, com a regidora d’urbanisme que “vist el retard que han sofert les obres del Projecte de Remodelació de cinc places de la població de Pego, interrompudes en més d’un supòsit, i davant les reiterades peticions ciutadanes, aquesta Regiduria estima oportú que, mitjançant la present moció, el Ple de l’Ajuntament de Pego expresse a la Conselleria competent la seua desaprovació respecte a la demora injustificada en l’execució de tals obres, instant-la a què prenga totes les mesures al seu abast frolt a l’empresa adjudicatària i manifestant la nostra intenció de recolzar qualsevol iniciativa destinada a aconseguir el seu immediat acabament.”
Una vegada llegida la moció el plenari va votar la urgència de la proposta, però els 6 vots en contra del PP i l’absència de la regidora Pepa Sendra, (l’equip de govern no comptava amb majoria absoluta) va comportar que no es pogués discutir la qüestió.
Posteriorment, en l’apartat de precs i preguntes Maite Ferrándiz va declarar “respecte a la moció del PSPV que s’han fet unes modificacions i són la conseqüència de la paralització”
Una vegada exposada la informació que tenia el PP, l’alcalde, Carmelo Ortolà va assegurar que “és la primera informació” després de mesos de requeriments.
Altres preguntes que es van exposar són, per exemple sobre educació. La popular Paqui Orihuel va encetar el torn preguntar sobre Ambra exposant que “ja fa temps que té moltes deficiències en les obres de prescolar i el tema dels sanitaris de preescolar està per a denunciar-ho, d’olor dels desaigües. Hi haurà alguns diners destinats a millorar els sanitaris i l’accés?” L’alcalde li va contestar que li ho preguntarà a la conselleria i va puntualitzar que s’estava confonent “cultura i educació, que són dos conceptes diferents”.
Maite Ferrándiz va preguntar sobre quina és “la previsió que hi ha per a fer front al pagament de la famosa factura de Russafa.”
I el tema d’urbanisme també va estar una altra de les preocupacions de l’oposició. Paqui Orihuel va expressar la seua preocupació per l’absència de punts en l’ordre del dia dels plenaris sobre urbanisme en un situació tan delicada com l’actual. Així mateix va voler saber “avui en dia com va el tema d’urbanisme, com va la partida i si s’estan complint les previsions del que reflexa el pressupost que s’havia d’ingressar.”
Una altra de les moltes preguntes que va realitzar el PP va ser en relació a la situació del pleit del cadastre, ara que s’apropa l’1 de setembre, data en què s’ha de començar a pagar.
Aquestes i altres preguntes seran contestades per l’equip de govern en el següent plenari ordinari, com ve sent habitual des de l’inici del curs polítics.
En referència a les contestacions a les preguntes del plenari anterior ací tenim algunes d’elles. Com és sobre els mèrits d’Elvira Ciurana en el càrrec de regidora d’educació i cultura, que assegura “és el poble de Pego el que ha decidit que siga regidora en aquesta legislatura i faré tot el possible perquè el poble de Pego estiga orgullós del meu treball.”
Al respecte de la gestió de les actuacions programades pel regidor de festes per a la Fira de Pego, Ricardo Cabrera va explicar que “el concert el tenia aparaulat des d’abans de Nadal. D’altra banda, l’aposta d’aquest regidor és portar artistes del mateix nivell perquè Pego crec que es mereix el millor. Així mateix, tinguen vostès clar que en la liquidació de la meua partida pressupostària tindreu les respostes en intervenció. He de dir-vos que degut a l’estrena de l’obra dels Joglars a Pego a mi em va tocar Miquel Santamaria –assessor de la Consellera de Cultura Trini Miró- i em va felicitar.”
Sobre el contracte del fem amb FCC i si es compleixen les bases del contracte, el regidor de l’àrea, Andreu Dominguis va explicar que “el contracte marca clarament que nosaltres no tenim res a vore en els treballadors, que és únicament i exclusiva responsabilitat de l’empresa.” Però Dominguis també va declarar que “aquesta empresa en molts punts deixa molt que desitjar.” I va afegir que “si que tenim litigis en l’empresa problemàtics perquè ell volen una revisió de preus doncs no podem acceptar-la; i és que el que més em dol és que tinc unes dades de què l’empresa va acceptar que l’empresa havia d’invertir en un terreny per a fer una nau quasi uns 500.000 euros i uns 120.000 euros per terrenys i la sorpresa ve quan en el seu dia en un acord de Junta de Govern –no sé això d’on s’ho trauen perquè això després d’un acord de plenari, de junta de govern, li accepten una nau que és de 552 metres, quan podria ser de 700 o quasi 1000 metres, una parcel•la molt més xicoteta i que en un total escriptura’t té un valor de 270.000 euros front als 500.000 euros més els 120.000 –que a poc a poc podem recuperar-los perquè tot són negociacions. Però aquest punt és clau perquè la nau serà l’únic que rebrà el poble de Pego per una concessió de 10 anys.
La regidora de mitjans de comunicació contestava a les preguntes sobre aquesta casa, Ràdio Pego i explicava que “cada mes va un partit diferent a parlar de política local, menys els dos mesos d’estiu”. Així mateix dóna les bases per a què s’accepte un programa a Ràdio Pego, “que tinga un mínim de qualitat i que no tinga sols contingut polític, tot i que s’accepten comentaris polítics i entrevistes a polítics sense que siguen ofensius.” I al respecte de la pregunta si el PP pot tenir un programa, Marian Tamarit no va dubtar amb la seua negativa “perquè l’assemblea de col•laboradors en data 25 d’octubre de 2007 es va decidir que, després de l’experiència negativa de 2006 quan diversos partits utilitzaven els programes concedits per a autolloar-se o criticar als rivals en moltes ocasions amb un llenguatge impropi d’una emissora pública elevant la crispació al poble, es va decidir no atorgar cap programa als partits polítics.” Així mateix va afegir que “A més si tenim en compte la resta de mitjans de comunicació, ja siguen públics o privats, els partits polítics no tenen cap programa propi.” Tamarit va acabar la seua exposició dient que “Sols em queda afegir que des dels serveis informatius de Ràdio Pego s’intenta reflexar totes les opinions dels diferents partits polítics del poble, bé siga per telèfon o per comunicats de premsa, el que diferencia d’altres períodes en què la ràdio ha estat en mans d’altres governs.”
El plenari es va acabar amb un minut de silenci per les persones que van perdre la vida en l’accident de Barajas.