La Plataforma per l’Ensenyament Públic organitza una consulta popular a la comunitat educativa el 6 de maig

Sota el lema ‘Mou-te per l’ensenyament públic!’ s’organitza aquesta consulta simbòlica per a donar a conèixer l’opinió de la comunitat educativa respecte a la política educativa de la Generalitat Valenciana i, en concret, del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora. Poden participar a la consulta popular totes les persones que pertanyen a la comunitat escolar, és a dir, professorat, pares i mares, alumnat a partir del segon cicle de secundària, personal no docent del centre i quantes persones ho desitgen.
La Plataforma per l’Ensenyament Públic organitza una consulta popular a la comunitat educativa el proper 6 de maig de 2010. L’objectiu d’aquesta consulta simbòlica, màxima expressió democràtica, és donar a conèixer l’opinió de la comunitat educativa respecte a la política educativa de la Generalitat Valenciana i, en concret, del conseller d’educació Alejandro Font de Mora. La Consulta se celebrarà a partir del 6 de maig, data en què València ciutat, junt a d’altres localitats, celebren les primeres consultes.

La iniciativa, que va ser presentada en roda de premsa pels representants del col•lectiu, suposa “un pas més en la lluita que des de fa dos anys du a terme la Plataforma i que no pararà fins que el president de la Generalitat, Francisco Camps, es done compte que esta situació no pot seguir així i que ha d’escoltar les reivindicacions”, va advertir la portaveu de l’entitat, Gemma Piqué.

En la pregunta que planteja la Plataforma s’assenyalen una sèrie de peticions per a aconseguir “la màxima qualitat en l’ensenyament públic” i que passen perquè tot l’alumnat estudie en ‘instal•lacions dignes’; l’oferta de places públiques de 0 a 3 anys per a tot l’alumnat; l’impuls de l’ensenyament en valencià i que s’introduisca ‘amb eficàcia’ una tercera llengua; plantilles de professorat adequades; i la dotació dels centres d’Infantil i Primària de persones d’administració i serveis per a descarregar als equips directius de tasques administratives.

Igualment, es reclama que les noves tasques no comporten una sobrecàrrega per als docents; que l’alumnat amb necessitats especials reba una atenció adequada i una distribució equilibrada en els centres sostinguts amb fons públics; la implantació de plans ‘coherents’ per a frenar el fracàs escolar; que els estudiants tinguen ordinadors portàtils i accés a les noves tecnologies; l’impuls de la gestió democràtica dels centres i el cessament del ‘control polític’ sobre la inspecció i càrrecs directius; que el transport i menjador escolar siguen gratuïts; l’increment dels pressupostos educatius i que la llibertat d’expressió siga un ‘fet primordial’.

Una vegada coneguts estos punts, el o la votant haurà de respondre amb un sí o un no a la pregunta de si ‘perquè tot açò siga possible creu necessari un canvi en la política educativa del Govern valencià i dels actuals responsables de la Conselleria d’Educació’.

Poden participar a les consultes popular sobre el funcionament de l’ensenyament públic totes les persones que pertanyen a la comunitat escolar, és a dir, professorat, pares i mares, alumnat a partir del segon cicle de secundària, personal no docent del centre i quantes persones ho desitgen. Es calcula que poden donar la seua opinió prop de 400.000 alumnes, 50.000 professors i professores i milió i mig de pares i mares del sector de l’ensenyament públic.

El o la votant només haurà de mostrarà qualsevol acreditació que demostre la seua identitat i que manifestar que desitja com a ciutadà o ciutadana participar en la votació. La votació pot ser presencial, però si per qualsevol motiu no pot votar directament eixe dia i a eixa hora hi ha altres possibilitats. D’una banda, els pares i mares poden delegar el vot en els seus fills i filles. I d’altra banda, es podrà votar per correu electrònic a l’adreça comunicacio@fontdemoradimissio.org, el mateix dia de la votació. Només caldrà descarregar la papereta de votació de la web de la consulta, marcar l’opció corresponent i enviar-la a l’adreça esmentada.

Sobre la possibilitat que l’Administració pose algun problema a la celebració d’estes consultes en els centres escolars, els membres de la Plataforma van subratllar que es tracta ‘”que la comunitat educativa opine, per la qual cosa el lloc més lògic és el centre”.

No obstant, Piqué va afirmar que si el conseller d’Educació al•lega algun impediment per a “obstaculitzar” la iniciativa “es farà igualment en un altre lloc”. “Eixirem a la plaça del poble o a les portes del centre”, va asseverar.

La Plataforma sol•licita la participació en la consulta de la comunitat educativa perquè “esta diga sí a l’ensenyament públic i a la millora de la seua qualitat”. Preguntada pel què passarà si els resultats de l’enquesta no són tinguts en compte per la Conselleria, Gemma Piqué va comentar que la Plataforma “ja està acostumada a això” perquè eixe departament està “totalment negat a escoltar”.

La Plataforma està integrada per la Confederació de Pares i Mares Gonzalo Anaya, les associacions majoritàries d’alumnes, les associacions professionals de directors de Primària i Secundària, la d’inspectors Adide, l’entitat cultural Escola Valenciana i els tres grans sindicats de l’ensenyament públic, CC OO, STEPV i UGT.
677 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!