La regidora de Creama, Turisme, Comerç i Promoció Econòmica passa de règim d’assistències a dedicació parcial
Rosa Maria Ferrer assegurava que actualment les àrees que assumix «plantegen uns nous reptes» i, hi destacava com a més important, «la creació del centre de recepció». Una tasca que manifestava, comporta «moltíssimes reunions per poder presentar un projecte que ens puguen aprovar i dotar, per a tirar endavant eixe projecte, que crec que és molt ambiciós».
En la sessió plenària extraordinària que va tindre lloc dimarts de matí a l’Ajuntament de Pego es va aprovar, amb els 9 vots a favor de l’equip de govern (PSPV i Ciutadans de Pego Independents) i 7 abstencions de l’oposició (Compromís per Pego, PP i Volem Pego), el canvi de règim econòmic de la Regidora de Creama, Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Pego, Rosa Maria Ferrer. Fins ara estava en règim d’assistències i, a partir d’ara passa a tenir dedicació parcial, el 50% de la jornada laboral. Això suposa que Ferrer percebrà una retribució bruta anual de 13.635€, en 14 mensualitats, tindrà coberta la Seguretat Social i dret a 30 dies naturals de vacances retribuïdes per any treballat. Esta modificació entrarà es farà efectiva quan entre en vigor el pressupost 2017 del consistori pegolí.
Rosa Maria Ferrer explicava en la sessió plenària que «quan vaig prendre possessió com a regidora tenia unes circumstàncies laborals i personals diferents per això vaig escollir el règim per assistències». No obstant això, «actualment eixa situació s’ha estabilitzat i em permet dedicar més temps a les meues regidories».
Avançava la regidora les línies de treball d’algunes de les àrees que té al seu càrrec i que li ocupen en estos moments un major nombre d’hores; ho feia assegurant que «plantegen uns nous reptes com és la creació del centre de recepció». Açò comporta «moltíssimes reunions per poder presentar un projecte que ens puguen aprovar i dotar, per a tirar endavant, eixe projecte que crec que és molt ambiciós».
També apuntava que en l’àrea de Comerç, «hi ha una sèrie d’activitats comercials [a desenvolupar] perquè hi ha unes altres necessitats en els comercials i estem treballant en nous projectes».
Només des de Compromís per Pego es felicitava la regidora per este canvi i alhora manifestaven la seua alegria perquè «ja es puga pujar el capítol I contractant personal». També demanava el portaveu, Àngel Oltra, que es detallaren els motius «pels que s’ha de canviar una jornada i, sobretot, contractar una persona més per l’Ajuntament que, en altres voltes i circumstàncies que s’ha demanat que feia falta personal, no s’ha pogut fer». Des del PP també s’havia demanat en el punt anterior, en el debat del pressupost, un complet document en què es detallaren els projectes que justifiquen el canvi de dedicació.
Informava l’alcalde, Enrique Moll, que «no es tracta d’una contractació d’un personal laboral, sinó un canvi de règim». Admetia que per a l’Ajuntament sí que s’augmentarà en un 33% la despesa amb este règim perquè, a diferència que en el d’assistències, ara passarà a pagar Seguretat Social tot i que apuntava, que ella [Rosa Maria Ferrer] rebrà menys diners.
Sobre el projecte del centre de recepció de la Marjal. Ahir a ‘Vesprada Política’, l’alcalde anunciava que dimarts al matí VAERSA va posar en coneixement de l’Ajuntament de Pego que «han aparegut els plànols del centre de recepció». Eixos plànols estan datats en 2010. Detallava Enrique Moll que el consistori els ha hagut d’enviar a Conselleria perquè, apuntava que, curiosament, esta no hi tenia constància d’eixos plànols. Explicava Moll que en el PORN del Parc Natural de La Marjal de Pego-Oliva s’especifica que «el Govern [autonòmic] ha de fer el centre de recepció» i criticava que a data de hui això no està fet, culpant al PP de la paràlisi que, durant els més de 20 anys que van manar al Consell, han tingut envers La Marjal. Per a fer estes acusacions Enrique Moll feia referència a l’última sentència del TSJCV.