La venda de Loteria Nacional es resisteix a ser comprada

Tot i que des del Saurí d’Or confien en què a última hora s’anime la venda. Al voltant de l’exigència de les administracions de venda de loteria a què s’atura la normativa que permetrà externalitzar la seua venda, des del Saurí d’Or que facen “una llei del joc públic i a partir d’ahí, ja facen les modificacions pertinents”.
Una de les coses que s’associa a les festes de Nadal i que de fet és la porta d’entrada a elles és la loteria de la Grossa de Nadal, eixa que ens té apegats i apegades a l’altaveu de la ràdio, davant la pantalla de la televisió o consultant internet durant tot el matí del 22 de desembre, per a conèixer si serem alguna de les persones a les que els toque la Grossa, o algun dels premis importants. Però no només ho desitgem nosaltres, els i les que comprem, sinó també les administracions de loteria, com la de Pego, el Saurí d’Or, perquè si la sort arribara a elles, seria no només momentània, sinó que de segur seria de llarga durada, com a Sort.

La realitat és que, confessava Maribel Fillol administradora del Saurí d’Or, a hores d’ara “la venda enguany està notant-se parada”, arrossegada per eixa crisi econòmica que ho cobreix tot. No obstant, Fillol confia en què “a última hora s’anime un poc i que recuperem un poc les vendes” perquè reconeixia que “la gent a última hora s’enrecorda del número de loteria”.

Les terminacions més venudes solen repetir-se any rere anys. Així, explicaven des del Saurí d’Or que el 13, el 69, el 5 i el 7 són els més sol•licitats. Maribel Fillol contava una anècdota sobre la terminació 69 i és que “una dona de Polop que va somniar que li tocava la loteria a Pego que començava en 63 i acabava en 69 i va vindre a buscar el número”.

Davant aquesta anècdota la pregunta és: “però teniu eixe número al Saurí d’Or?” i la contestació no desmereix, ja que explicava Maribel Fillol que “tenim un que comença en 61 i acaba en 69. Però la sèrie que li vam donar, sense saber-ho, era la 63”. I hi ha més… perquè resulta que “va somniar que li la venia un home d’uns 50 anys i va eixir mon tio i aleshores la dona es va fer nerviosa cridant que tenia la grossa”.

Una vegada en el Saurí d’Or des dels Serveis Informatius de Ràdio Pego hem volgut conèixer la postura d’aquesta administració de venda de loteria al respecte d’eixa normativa que permetria externalitzar la venda de loteria i llevar l’exclusivitat a les administracions de loteria. El primer que indicava Maribel Fillol és la falta d’informació que hi hagut al voltant de la proposta i és per això que “la gent del que està queixant-se és que el Govern ho ha fet molt d’amagat”. En principi, sembla ser que la base és el tipus de contracte que passaria de ser administratiu a mercantil, però es queixa Fillol que “no ens han explicat en què consisteix eixe contracte”. El que els ha dut als administradors i administradores a posicionar-se “totalment en contra”.

L’administradora del Saurí d’Or assegurava que “estan d’acord en modernitzar-se, en fer la venda per internet, el que no estem conformes és en què ens lleven el que és nostre per dret”. És per això que demanen que “es faça una Llei del joc públic i a partir d’ahí ja facen les modificacions que troben, que siguen bones per a tots”.

Explicava, molt bàsicament, Maribel Fillol que el que volen fer és “llevar el dècim que és una tradició que té 200 anys, volen fer-ho tot el tiquets i vendreu en espais com les gasolineres. Aleshores llevaran l’essència de la loteria nacional, perquè la loteria no té els premis grans que té la Primitiva i és per això que se la carregaran i en això no estem conformes”.

734 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!