L’agricultura i la gastronomia de Pego, presents en el DNA Fòrum Dénia 2019
Este matí ha començat al CdT Dénia una nova edició, i diferent, del Festival DNA. En la tercera edició, el festival s’ha convertit en un fòrum, un espai per al debat format per tres jornades en què s’aborda la cuina i la gastronomia des de diferents perspectives.
El DNA Fòrum Dénia 2019 es titula «Cuinant una terra. Llaurant un futur» i ha estat coordinat pel cuiner i empresari Pep Romany. En el fòrum participen diversos agents socials relacionats amb el món de la gastronomia, com experts, professors, restauradors, agricultors, productors, periodistes i apassionats de la gastronomia parlaran sobre turisme, de gastronomia, de territori, de sostenibilitat i de producte local. I entre ells, cóm no, hi ha alguns pegolins.
A les nou i mitja del matí s’ha inaugurat el Fòrum, que constarà hui de vàries taules d’experiències i debats. A les tres es donarà inici a la taula anomenada «Arròs i Marjal: dos referents del territori», en què participarà el pegolí Vicent Dominguis per a exposar el projecte de Pego Natura per a la recuperació de l’arròs bombó.
Com a emprenedor i agricultor, Vicent Dominguis pensa que el Fòrum DNA és una idea molt encertada, que reportarà molts beneficis als assistents.
Dominguis presentarà el seu projecte, dins del marc de l’agricultura de la Marina Alta, que, segons afirma, necessita ara més recolzament per part de les administracions públiques.
Després de la taula sobre l’arròs i la Marjal, hi haurà una altra sobre el blat de la Marina Alta. I a les cinc es parlarà de l’oli com a element bàsic de la nostra cuina. En esta tercera taula de la vesprada intervindrà el cuiner Evarist Miralles, formador del CdT Marina Alta, la seu de les tres jornades del DNA Fòrum Dénia 2019.