L’Ajuntament de Pego definix que entén per persona amb minusvalidesa en l’ordenança de l’impost sobre construccions, instal•lacions i obres

Explica el regidor d’Hisenda que la bonificació del 90% aplicada a aquelles dirigides a l’eliminació de les barreres arquitectòniques, aprovada en el plenari anterior, no afecta els locals comercials que, per llei han d’apartar el local. Només afecta a les persones que acrediten tenir minusvalidesa.
En el plenari de setembre la corporació municipal va aprovar “l’aplicació d’una bonificació del 90% a aquelles obres dirigides a l’eliminació de barreres arquitectòniques o adaptació de l’habitatge a les necessitats de les persones discapacitades que viuen en ell”, era un dels dos punts que incloïa la moció presentada per Compromís per Pego per a reduir les taxes de l’impost sobre construccions, instal•lacions i obres de les obres menors.

En el plenari d’octubre, des de la regidoria d’Hisenda s’introduïa una nova modificació en la redacció de l’ordenança reguladora de l’impost sobre construccions, instal•lacions i obres. Es definia que entén l’Ajuntament de Pego per persona amb minusvalidesa: “Als efectes d’esta bonificació tindrà consideració de minusvàlid les persones amb mobilitat reduïda, previ informe mèdic i de Serveis Socials”.




El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, explicava que esta modificació “va destinada a aquelles persones que, tenint una minusvalidesa, necessiten fer a sa casa alguna adaptació d’obra per a millorar les seues condicions de vida i adaptar-se a la seua minusvalidesa”. Així mateix, aclaria Ortolà que “açò no implica que, quan en un local on va a desenvolupar-se una activitat econòmica determinada, la Llei li mana que haja de fer una adaptació perquè puguen accedir les persones minusvàlides, reduint les barreres físiques. Això no afecta a este tipus de concepte”. Només afecta a les persones amb minusvalidesa que hagen de fer obres d’adaptació a sa casa”.




Compromís, “òbviament” recolzava la proposta presentada per l’equip de govern. Conxa del Ruste explicava que “en la Comissió Informativa es va arrodonir entre tots perquè quedara bé”. Aprofitava també la portaveu valencianista per a proposar si es podia incloure en la modificació genèrica de les taxes que s’està elaborant des de l’oficina tècnica, que “els locals que legalment no tenen l’obligació [de fer obres d’accessibilitat], perquè la llicència no es renova i, voluntàriament vullguen fer el seu local accessible, també puguen acollir-se”.




El partit socialista es mostrava a favor de la modificació. El seu portaveu, Raül Tamarit, ressaltava la passada Comissió Informativa que qualificava de “constructiva perquè entre els quatre partits polítics que estem allí, per fi, sobre un projecte el vam modificar i vam arribar a bon port”. També es mostra favorable la proposta llançada per la regidora de Compromís.




Maite Ferrándiz, portaveu popular, recordava que en el plenari anterior es va recolzar la moció presentada per Compromís “perquè hi ha unes necessitats […]”. Tanmateix també recordava que la seua formació considerava que “ja que s’anava a modificar tot el conjunt de l’ordenança fiscal que es modificara tot en el mateix moment”. No obstant, la portaveu popular reconeixia que “el que s’ha dit és cert, nosaltres vam participar en la Comissió dient la nostra opinió, considerar que són obres que la persona que les realitza és perquè té una necessitat, no perquè vol i per això anem a recolzar-ho”.

El regidor d’Hisenda agafa de nou la paraula per a expressar que la proposta feta per la portaveu de Compromís era “una bona proposta”. Així mateix, obria la porta a la resta de grups polítics perquè, “si se us ocorre alguna idea més que siga constructiva, per favor, comenteu-ho als tècnics” perquè s’intente incloure.

La modificació era aprovada per unanimitat.
606 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!