L’Ajuntament de Pego demana la paralització i derogació de la LOMCE

Amb els vots a favor de Compromís, PSPV i Ciutadans de Pego i els vots en contra del PP. La moció, presentada per Compromís, també demana «paralitzar i revertir les retallades econòmiques, d’ajudes, de gratuïtat i de professorat de l’escola pública».
Compromís per Pego va presentar al ple ordinari de desembre la paralització i derogació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i l’impuls de l’educació pública, on no tinguen cabuda les retallades, especialment en les ajudes.

«L’educació és el servei públic que més ha patit des de l’arribada al govern estatal del Partit Popular el 20 de novembre de 2011», afirmava la portaveu de Compromís per Pego, Anna Sastre, qui va demanar paralitzar l’actual reforma universitària, així com «avaluar la implantació del Pla Bolonya i treballar per l’homologació dels costos universitaris per a estudiants amb els dels països del nostre entorn».




«Cal exigir un compromís polític amb l’educació per a augmentar la inversió progressivament fins a aconseguir el 7% del PIB en 2020», assenyala la moció que també «sol·licita iniciar una anàlisi i diagnòstic de l’educació per a aconseguir un Pacte Territorial i d’Estat que, amb criteris i objectius professionals i científics, dote a l’educació i al sistema educatiu de l’estabilitat que li ha faltat amb cada canvi de Govern».

Així mateix, la moció presentada per Compromís per Pego exigeix «treballar per a dotar-nos d’un sistema públic que tinga com a objectiu avançar cap a un model educatiu d’èxit escolar que forme a persones solidàries, creatives, crítiques, lliures, emprenedores i més conscienciades en la construcció d’un món més just i millor per a tots».

La moció definix l’actual llei d’Educació de la següent manera: «La LOMCE és una llei segregadora d’estudiants, classificadora de centres, massificadora d’aules, adoctrinadora de consciències, antidemocràtica i autoritària en la gestió, sexista en la forma i el fons, empobrida en el pressupost i precaritzadora de la professió docent i del mercat laboral que, a més, habilita el regal del sòl públic a entitats privades i menysprea l’experiència i la riquesa cultural i lingüística atresorada en el conjunt de l’Estat”, manifesta l’edil nacionalista, que reivindica “més i millor educació per a tots per a eixir de la crisi».




Alícia Siscar agafava la paraula del grup Ciutadans de Pego per defensar «una escola pública, gratuïta i de qualitat» i afirmar que «la LOMCE no contempla estos tres criteris». Demanava la necessitat d’un gran pacte d’estat per l’Educació «que no genere cada dos o tres anys una despesa per a les famílies que és el que suposa cada canvi de llei».




El PP també està d’acord en què s’ha de consensuar una llei d’Educació. No obstant, criticava els termes polítics en què estava redactada la moció i assegurava Ana Ortolà que «la LOMCE pretén aconseguir un alumnat més competent i preparar-lo per al mercat laboral». Ortolà, manifestava que, «si en 2017 es demostrara que la llei no és eficaç, ens mostraríem favorables a un canvi».




Els socialistes demanaven que la moció incloguera justament això, que s’arribe a un gran pacte d’estat sobre Educació i que esta no s’utilitze per fer política.

Anna Sastre, per part de Compromís, manifestava estar totalment d’acord en posar fi al canvi de lleis. També comentava que «des del nou Consell comencen a canviar les coses, però, que passa, que topen amb una Llei Estatal que no els deixa avançar».
799 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!