L’ajuntament de Pego presenta el Fons Valencià per la Solidaritat

Amb l’exposició que es va inaugurar divendres passat, la casa consistorial, no només presenta què és el Fons Valencià per la Solidaritat, sinó que també pretén respondre a les preguntes més habituals que es puguen fer els veïns i veïnes del municipi socis sobre l’entitat. Pego forma part d’aquest fons des de 2005. Carmelo Ortolà representa en l’actual executiva als alcaldes independents dels pobles socis. Des de divendres de vesprada els pegolins i pegolines que acudisquen a l’ajuntament de Pego podran conèixer que és el Fons Valencià per la Solidaritat, ja que en l’entrada i les plantes successives és on està ubicada aquesta exposició que pretén donar a conèixer i sensibilitzar sobre l’entitat solidària.

El Fons Valencià per la Solidaritat és una associació, sense ànim de lucre, amb àmbit de treball a tota la geografia valenciana, és una associació, dèiem dels municipis que volen treballar conjuntament i coordinada la cooperació municipal amb ajuda al desenvolupament. Pego està integrat en el Fons, formalment, des de 2005, tot i que les negociacions van començar a finals de 2004. La finalitat d’aquesta entitat és “l’ajuda a pobles del sud” -majoritàriament de Centre Amèrica i Sudamèrica-, perquè aquests “s’ensenyen a autogestionar-se”, explicava l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, actualment vocal de la junta executiva en representació dels alcaldes independents, ja que en el FVS estan representades totes les ideologies polítiques del territori valencià.

L’objectiu de la mostra és presentar als veïns i veïnes de Pego el Fons Valencià per la Solidaritat i és que en els pannells distribuïts per les distintes plantes de l’ajuntament “es respon a preguntes habituals sobre el mateix fons”.

Entre els objectius del FVS està contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament dels països empobrits, mitjançant la constitució i gestió d’un fons econòmic, al que Pego contribueix amb “un import estimat d’1 euro per habitant i any, és a dir, amb uns 11.000 euros l’any”, explicava Ortolà, que afegia que aquesta “xifra que no arriba al 0’7%” però que “és una manera de col•laborar dins les possibilitats que tenim els ajuntaments.” Així mateix, el FVS també ha d’administrar i gestionar eixos fons econòmics lliurats a l’associació per a desenvolupar projectes de cooperació a països empobrits, i per a campanyes de sensibilització, entre d’altres qüestions.

Aquesta mostra, que romandrà exposada fins el dia 3 d’octubre, és la cara pública del Fons Valencià per la Solidaritat amb els pobles del sud, però abans d’ella Pego va rebre la visita, fa uns mesos enrere, de persones representants d’ajuntaments sudamericans que van estar observant com funciona l’ajuntament de Pego i d’altres més menuts de la comarca. Perquè a més de Pego en la Marina Alta també estan integrats en el fons els ajuntaments de Benigembla, Benissa, Ondara, Parcent, Pedreguer, Orba, Els Poblets, Teulada i Xaló.


964 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!