L’Ajuntament de Pego recolza el col·lectiu LGTB

Ho fa aprovant, per unanimitat, una moció presentada pel PSPV que vol «contribuir en les competències que li són pròpies a aquest ajuntament, al desenvolupament i aplicació de totes les mesures previstes en la legislació vigent, contra tota discriminació per orientació, identitat sexual i diversitat familiar, amb la finalitat d’eradicar de la nostra societat qualsevol tipus d’homofòbia tant en l’àmbit familiar, escolar, laboral, social i/o polític».
Amb l’horitzó del Dia Internacional de l’Orgull LGTB (inicials de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) el partit socialista de Pego va presentar al ple ordinari de juny una moció a favor del col·lectiu. Esta recorda que el proper «28 de juny es compleixen 48 anys des què un homosexual morira a conseqüència del maltractament públic al que van ser sotmesos un grup de persones de diferents orientacions sexuals que freqüentaven el bar d’ambient Stonewall Inn,després de ser assaltat per la policia nord-americana. Des de llavors, cada any se celebra aquest dia pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, i bisexuals (LGTB)».




La moció constata que, a «Espanya, després de diverses dècades de menyspreu, humiliació, empresonament i criminalització de nombroses persones per la seua condició sexual, s’han produït avanços significatius en el reconeixement legal d’importants drets del col·lectiu LGTB. Però no hem d’oblidar dues coses: 1) que la societat encara té molt a avançar en la no-discriminació de lesbianes, homosexuals, transsexuals i bisexuals, i 2) que per a aconseguir la legislació actual, han sigut moltes les persones i col·lectius que han hagut de suportar humiliacions i discriminacions per la seua condició sexual i per unir les seues veus i treball per a aconseguir uns drets que són elementalment democràtics i que, per tant, ens competixen a totes les persones que vivim en democràcia».

No obstant això, es lamenta a la moció que «les discriminacions seguixen tenint lloc en l’àmbit laboral, polític, cultural, social, privat, públic…, i seguix sent precís treballar per la seua eradicació». El principal instrument per a fer-ho és l’educació. Es defensa a la moció que «les escoles han de ser llocs que reflectisquen la societat actual, i la nostra societat avui és un plural mosaic format per diverses opcions afectiu‐sexuals que han de ser donades a conèixer també en l’àmbit de l’ensenyament».

Els acords reflectits a la moció són:

1. «Contribuir en les competències que li són pròpies a aquest ajuntament, al
desenvolupament i aplicació de totes les mesures previstes en la legislació vigent, contra tota discriminació per orientació, identitat sexual i diversitat familiar, amb la finalitat d’eradicar de la nostra societat qualsevol tipus d’homofòbia tant en l’àmbit familiar, escolar, laboral, social i/o polític.

2. Reconèixer la determinant contribució de totes aquelles persones i col·lectius
que vénen defensant durant dècades els drets de lesbianes, gais, transsexuals
i bisexuals. I enguany, especialment a les i els adolescents LGTB.

3. Col·laborar en l’educació i sensibilització social per al reconeixement de la
igualtat real i dels drets de totes les persones independentment de
la seua opció sexual.

4. Estendre, com ja hem fet, durant el dia 28 de juny una ensenya amb els colors de bandera arc de Sant Martí, representativa del col·lectiu LGTB, en la façana principal de l’edifici de l’ajuntament, al costat de la resta de banderes institucionals.

5. Realitzar una denúncia pública com férem el passat 17 de Maig contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.

6. Sol·licitar al Govern de l’Estat la despatolotgizació de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats».




Irene Sendra, des de Volem Pego, va manifestar estar d’acord amb tot el que reflectia la moció. Alhora, però, va demanar a l’equip de govern «si teniu iniciatives», «quines propostes concretes teniu pensades al llarg de l’any per a arribar a la societat».




Ciutadans de Pego Independents recolzaven «el principi d’igualtat d’oportunitats i, com no, estem en contra de la discriminació de tot tipus de forma i gènere», expressava Alícia Siscar.




El PP també es mostrava favorable a l’aprovació de la proposta. No obstant això, Ana Ortolà manifestava que els agradaria que «foren accions que l’Ajuntament fera sense necessitat d’aprovar-se via moció», demanava que «es normalitzara la situació» atenent que la moció presentada era molt semblant a la de l’any passat, assenyalava la popular.




Compromís per Pego també recolzava la moció. Però també criticava «que és una proposta l’any passat va presentar Compromís. Que tots els punts que hi ha a la moció estan en l’acord de plenari passat. Que hi ha un punt que no està [el segon]». Una circumstància que portava al portaveu de Compromís, Àngel Oltra, a manifestar que «ens fa pensar que, de tot alllò aprovat no s’ha fet res, excepte posar la bandera». Proposaven que durant les Festes es podria també treballar en l’aspecte que promou la moció.


El regidor d’Educació, José Merí, aclaria que «la moció sí que s’havia presentat l’any passat, però el problema continua sent vigent i hem presentat la moció per a fer visible eixa problemàtica i recolzar al col·lectiu LGTB». També apuntava que s’han realitzat diferents activitats a les escoles que van enfocades a la no-discriminació LGTB.
1055 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!