LAPS demana «començar de zero»

L’actual directiva admet que s’han comés errors en estos anys, però, per l’estima als animals volen fer tabula rasa i començar a crear una protectora amb una major implicació de la gent autòctona. És per això que demanaren voluntariat compromès amb els animals. Des de l’Ajuntament de Pego, l’alcalde, que va assistir a la reunió, es va comprometre a realitzar un projecte de santuari municipal. Este, però, no estaria llest abans del 31 de març, quan finalitza el lloguer dels terrenys on s’ubica actualment LAPS.
«Començar de zero» va ser la idea principal que es va llençar en la reunió informativa que va realitzar LAPS dilluns passat a la Cambra Agrària. De fet, «els fundadors de LAPS reconeixen que hi ha moltes coses que no s’han fet bé, la majoria per falta d’enteniment per l’idioma». No obstant, asseguren que «dels errors s’aprèn i demanen començar de nou «amb humilitat i respecte perquè la protectora siga del poble i per al poble», amb l’objectiu últim de «salvar animals i proporcionar-los una vida digna».




La història i l’evolució de LAPS va ser explicada per diverses persones de Pego amb estrets vincles amb el món dels gossos. A més, es va comptar amb dos traductores a l’anglès i l’alemany.

Entre les coses que van explicar, que actualment LAPS només compta amb 11 voluntaris que s’encarreguen de netejar les instal·lacions, passejar i socialitzar els gossos per a facilitar l’adopció i donar-los la medicació a aquells que la necessiten, entre d’altres. També van contar que només en 2015 la protectora local va recollir 219 animals. Sobre el manteniment van explicar que LAPS es manté amb l’ajuda del voluntariat, del que es recapta a la parada dels dijous de llibres de segona mà i del que paguen les persones que abandonen allí els seus gossos. A més, des de 2015 compta amb una subvenció de 10.000€ de l’Ajuntament de Pego.




El principal problema que té actualment la protectora és que en març finalitza el contracte de lloguer dels terrenys on està ubicada LAPS i la propietària d’eixos terrenys no els vol renovar el contracte. En principi, l’ama té la intenció de vendre els terrenys —tot i que en esta qüestió hi ha informacions contradictòries— però LAPS no podria assumir eixa compra ni tampoc el lloguer d’uns altres terrenys i construir unes noves instal·lacions per albergar els animals, segons expliquen. Este és el motiu pel que LAPS demana ajuda a l’Ajuntament. Perquè este assumisca la compra dels terrenys on ja estan fetes les instal·lacions necessàries per tenir cura dels animals o cedisca uns terrenys amb les mateixes característiques i instal·lacions.

Una vegada començada la reunió informativa de LAPS va fer presència l’alcalde de Pego, Enrique Moll qui, entre d’altres qüestions va destacar la gran tasca que ha desenvolupat la protectora al municipi. Recordava, no obstant Moll, que abans de LAPS també hi havia un problema amb els gossos i l’Ajuntament el solucionava amb la protectora d’Alacant a la que anualment li paga 10.000€ perquè es faça càrrec d’una part de la feina de recollida dels gossos abandonats.




Sobre la compra dels terrenys, indicava Moll que «tenen una construcció il·legal […] que s’han permès per part de l’Ajuntament perquè crèiem que era més important la tasca social de LAPS que les deficiències estructurals». La construcció és il·legal perquè està realitzada en terreny rústic amb menys de 10.000 m². Assegurava Moll que l’Ajuntament estaria disposat a legalitzar-ho, però els terrenys no són de l’Ajuntament, sinó que són una propietat privada. I el problema és que la propietària no vol vendre, sinó que vol unes condicions avantatjoses a «canvi de la cessió de l’Ajuntament». Unes demandes que el consistori considera «inviables» i per les que «no està disposat a negociar».




D’altra banda, però, avançava Enrique Moll que l’Ajuntament de Pego està redactant un projecte per a construir una nova protectora. El problema són els temps d’execució que venen associats als passos burocràtics que s’han de dur a terme perquè siga tot legal. Uns terminis que fan pensar que eixa protectora municipal no estaria llesta abans del 31 de març, quan finalitza el lloguer dels terrenys on s’ubica actualment LAPS.




Tornant a les necessitats que té LAPS en estos moments, explicaven que el canvi al si de la protectora ha començat per una renovació de la Junta Directiva. Esta encara no té els protocols totalment definits, però estima que necessitaria, per a poder donar un servei adequat al volum d’animals dels que té cura:

– Una persona responsable dels grups de voluntariat que parle anglès i castellà. Esta persona hauria d’estar disponible tots els dies i poder assistir a una reunió mensual de coordinació.

– 2 persones encarregades de grups de voluntaris, un de matí i un de vesprada, en total 14 persones encarregades a la setmana.

– Voluntariat per a les tasques de la protectora: netejar, alimentar, passejar i dur-los al veterinari. Es farien grups en castellà i en anglès. Es demana sinceritat en comunicar la disponibilitat.

– Una persona responsable de les xarxes socials que parle anglès i castellà.

– Una persona, o dos, responsables del seguiment de les adopcions, una per a les de castellà i l’altra per a les d’anglès.

– Cases d’acollides temporals per a cadells, animals malalts o quan hi ha saturació a la protectora.

Des de LAPS van explicar que, per a recolzar la petició perquè l’Ajuntament s’involucre en l’assumpte havien començat una recollida de signatures. A més, van demanar que, si algú coneixia algun advocat, que gratuïtament pogués assessorar LAPS que els ho faça arribar. El mateix cas amb la figura de l’arquitecte.

I van recordar que també es pot ajudar apadrinant un animal o fent donacions que, per menudes que siguen, per a LAPS «són grans ajudes».
797 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!