Les noves instal•lacions de Ràdio Pego bullen d’activitat en el dia de la seua inauguració
Centenars de persones van passar per la Plaça del Mercat, nº13 dissabte passat a conèixer els nous estudis de l’emissora municipal. A més, pràcticament tots els grups de la localitat es van poder escoltar durant les 10 hores de programació especial, creada i concebuda per a difondre’ls i acollir les visites que eixe mateix dia van saludar en directe a la nostra audiència. La regidora de Mitjans de Comunicació, Marian Tamarit, va tornar a destacar que Ràdio Pego és la ràdio de tots i de totes, una realitat que es va viure dissabte.
Inevitablement, avui dilluns, 7 de febrer, hem de dir que ja ha passat eixe gran dia que va ser la inauguració d’aquestes noves instal•lacions des de les que actualment emetem, el dissabte 5 de febrer de 2011. Un dia amb un oratge magnífic que va ajudar a què Ràdio Pego i les seues rodalies bulliren d’activitat. I és que des d’abans de les 10 del matí ja s’ultimaven tots els detalls perquè la jornada de portes obertes fora tot un èxit, com així sembla que fou, si ens hem de guiar pels comentaris que al llarg del dia ens van fer arribar i per la gent que va acudir a l’acte d’inauguració i jornada de portes obertes.
A les 10 en punt començava la programació especial de Ràdio Pego que acompanyaria l’audiència fins passades les 8 de la vesprada, una hora més tard de l’horari previst. Una jornada en la que va haver moltíssima música local a Ràdio Pego. En directe van sonar, des de les 11 del matí fins a les 19:30 hores, Agrupació Musical de Pego, La Clandestina, Jhonny Manhattan & Pep’s Band, Los niños cantores, Rall de Pal, Orfeó de Pego, Lilit i Dionís, Rondalla i Coral del CEAM, Trilogy . En direferit, és a dir, a través d’actuacions gravades als estudis durant les setmanes prèvies, Em poses negre, La Sonora del Maurà i L’experimental. Des de treballs pròpies, gravats fora dels estudis de Ràdio Pego vam poder escoltar Trescant, Back Storm i La Gossa Sorda.
També es van poder escoltar, durant tota la jornada salutacions en diferit de la majoria d’associacions del poble de Pego i dels col•laboradors i les col•laboradores de l’emissora, a més d’entrevistes i salutacions en directe d’entitats que van anar acudint a conèixer les noves instal•lacions de la ràdio municipal, com són les tres falles de Pego, la Junta Local Fallera o la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians.
Entre les visites que va tenir Ràdio Pego durant la jornada de dissabte, que van ser moltíssimes i els ho agraïm a totes i a tots els que van passar per ací, també estigueren la secretària de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes i directora d’Aldaia Ràdio, Pilar Moreno, un dels impulsor de la XEMV i director del diari digital El Punt al País Valencià, Zequi Castellano i la periodista de Ràdio L’Om de Picassent, Gemma Jordán. Pilar Moreno definia la XEMV com un conjunt d’emissores d’arreu del territori valencià “que encetàrem el projecte amb moltíssima il•lusió i que ha vingut caminant durant any i que continua fent-ho aportant nous projectes i noves idees […] som més d’una dotzena d’emissores que el que fem és fer xarxa”. Gemma Jordán explicava “l’intercanvi com un ens molt interessant i una forma de fer municipalisme, donar-li encara més vida a les localitats valencianes i fer que tots ens coneguem […] alhora que donem molta importància a les històries menudetes que dia a dia van conformant la nostra realitat”. Per últim, Zequi Castellano parlava de “glocalització, és a dir, veure la globalització amb perspectiva local […] esteu fent realitat que la resta d’un país, d’altres comarques fem possible eixa realitat des de la vida local”.
Abans o després de tot això, a les 12 del migdia, tenia lloc, just davant la porta d’entrada als nous estudis de Ràdio Pego la inauguració oficial dels nous estudis. Obria el discursos la regidora de Mitjans de Comunicació, la nacionalista Marian Tamarit expressant el seu agraïment a tota la Corporació Municipal present a l’acte i seguidament fent-lo extensible “als treballadors/res de Radio Pego, als col•laboradors, als membres de la xarxa d’emissores municipals valencianes i a les empreses que inserten la seua publicitat i que tots junt fan que siga possible aquesta emissora municipal. I, com no podia ser d’altra manera, vull agrair la societat civil que conformen les diferents associacions, grups de músics i veïnat que esteu ací presents i tots els oients que cada dia escolteu la nostra radio”.
Tamarit explicava els inicis del projecte que ha culminat donant un nou espai des d’on emetre a Ràdio Pego, que per fi, esdevenia accessible a tothom. “Ara fa nou mesos, en el mes de maig, vàrem començar el procés de construcció d’una nova emissora municipal, el lloc elegit va ser l’antiga biblioteca per ser un lloc cèntric i accessible, i com si d’un embaràs es tractara va començar el seu camí de la mà de la constructora Algeps Simó, una empresa pegolina que va saber treballar de la mà de les empreses locals per portar endavant aquesta tasca. Voldria aprofitar el moment per felicitat a Algeps Simó pel treball ben fet i també cal destacar al departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Pego i al departament d’Informàtica, així com els esforços per crear i mantenir llocs de negoci en l´economia local.”
La Regidora de Mitjans de Comunicació feia un resum per la història de la Ràdio Pego, que començava a principis dels anys 50 de la mà dels pares franciscans en l’emissora ‘Paz y Bien’ i seguia als 80 amb ‘Ràdio Lliure de Pego’. Als anys 90 prenia forma la ràdio municipal, ‘Ràdio Pego’ de la mà d’Elvira Cambrils i Joan Antoni Oltra. Aquesta ràdio municipal ha passat de tot, entre d’altres, destacava la nacionalista Marian Tamarit “8 anys de foscor on la llum textualment era tallada quan s’emitien programes que no interessaven al governant o l’emissió per art de màgia deixava de funcionar, tot això va fer que molts col•laboradors/res desistiren de fer els seus programes i la ràdio va ser monocolor. Des de fa quasi 8 anys quan s’ha intentat recuperar aquell esperit de la Radio Lliure, ser una Ràdio pròxima, diversa, rigorosa en la informació i plural, on caben totes les ideologies, les sensibilitats i inquietuds de la societat pegolina”.
Marian Tamarit acomiadava el seu discurs desitjant “que tot el treball fet perquè Radio Pego siga un esplai obert a tothom i un mitja informació rigorós, pròxim i plural i a la vegada un mitjà d’entreteniment i companyia no s’esfume d’ací a mig any”.
Des de la Direcció de l’emissora, Sara Garcia, va ressaltar, entre altres moltes coses que “L’esperit de la direcció actual de Ràdio Pego és donar color i dinamisme a la ràdio local. És informar amb la màxima rigorositat de tot el que esdevé al municipi amb la veu dels protagonistes com a màxima. És donar veu a totes les associacions que conformen el teixit social, cultural i esportiu de Pego. És entretenir i divertir la nostra audiència. És promoure, en la mesura del que es pot la música feta a Pego i feta en valencià. És ser plural i incloure totes les sensibilitats polítiques siga a través de notícies o entrevistes. En aquest punt, però, mai deixarem content cap partit polític, ni els que estan al govern ni els que estan a l’oposició, ni els que tenen representació municipal, ni els que no en tenen. No obstant, és un fet que en aquesta ràdio s’han escoltat i s’escoltaran totes les veus polítiques presents al municipi.
Fora de polèmiques, però, cal ressaltar, i en això em quedaria, que Ràdio Pego és una ràdio pública i oberta a suggerències. Una ràdio que és de totes i de tots i que vol continuar sent-ho i enriquir-se cada vegada més amb les aportacions dels presents i dels absents. De tothom. I que ara, més que mai, en aquesta nova ubicació, està més aprop d’aconseguir-ho, n’estic convençuda. Acabe convidant-vos a participar de Ràdio Pego perquè com sabeu la veu de la ciutadania és la veu de Ràdio Pego. I és que el seu nom, Ràdio Pego, ja ho diu que és la Ràdio de Pego, del poble de Pego”, concloïa la Directora de Ràdio Pego.
Després d’un dia intens, d’un dia en què Ràdio Pego va bullir d’activitat durant pràcticament 10 hores seguides, els treballadors i les treballadores de Ràdio Pego, feien la seua pròpia valoració de la jornada d’inauguració dels nous estudis de l’emissora. Vicent Morera expressava que “l’èxit ha estat gràcies a la gent del poble de Pego i nosaltres el que volem dir és que sentim gratitud per haver respost a la nostra crida”. Mapi Domènech manifestava que “estem emocionats, agraïts i emocionats, pels nous estudis i per la inauguració”. Sole Seguí “constatava que la molta gent s’havia emocionat i nosaltres també” perquè, més que mai, Ràdio Pego va ser la ràdio de la ciutadania, dels pegolins i les pegolines. En això ens quedem.
Inevitablement, avui dilluns, 7 de febrer, hem de dir que ja ha passat eixe gran dia que va ser la inauguració d’aquestes noves instal•lacions des de les que actualment emetem, el dissabte 5 de febrer de 2011. Un dia amb un oratge magnífic que va ajudar a què Ràdio Pego i les seues rodalies bulliren d’activitat. I és que des d’abans de les 10 del matí ja s’ultimaven tots els detalls perquè la jornada de portes obertes fora tot un èxit, com així sembla que fou, si ens hem de guiar pels comentaris que al llarg del dia ens van fer arribar i per la gent que va acudir a l’acte d’inauguració i jornada de portes obertes.
A les 10 en punt començava la programació especial de Ràdio Pego que acompanyaria l’audiència fins passades les 8 de la vesprada, una hora més tard de l’horari previst. Una jornada en la que va haver moltíssima música local a Ràdio Pego. En directe van sonar, des de les 11 del matí fins a les 19:30 hores, Agrupació Musical de Pego, La Clandestina, Jhonny Manhattan & Pep’s Band, Los niños cantores, Rall de Pal, Orfeó de Pego, Lilit i Dionís, Rondalla i Coral del CEAM, Trilogy . En direferit, és a dir, a través d’actuacions gravades als estudis durant les setmanes prèvies, Em poses negre, La Sonora del Maurà i L’experimental. Des de treballs pròpies, gravats fora dels estudis de Ràdio Pego vam poder escoltar Trescant, Back Storm i La Gossa Sorda.
També es van poder escoltar, durant tota la jornada salutacions en diferit de la majoria d’associacions del poble de Pego i dels col•laboradors i les col•laboradores de l’emissora, a més d’entrevistes i salutacions en directe d’entitats que van anar acudint a conèixer les noves instal•lacions de la ràdio municipal, com són les tres falles de Pego, la Junta Local Fallera o la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians.
Entre les visites que va tenir Ràdio Pego durant la jornada de dissabte, que van ser moltíssimes i els ho agraïm a totes i a tots els que van passar per ací, també estigueren la secretària de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes i directora d’Aldaia Ràdio, Pilar Moreno, un dels impulsor de la XEMV i director del diari digital El Punt al País Valencià, Zequi Castellano i la periodista de Ràdio L’Om de Picassent, Gemma Jordán. Pilar Moreno definia la XEMV com un conjunt d’emissores d’arreu del territori valencià “que encetàrem el projecte amb moltíssima il•lusió i que ha vingut caminant durant any i que continua fent-ho aportant nous projectes i noves idees […] som més d’una dotzena d’emissores que el que fem és fer xarxa”. Gemma Jordán explicava “l’intercanvi com un ens molt interessant i una forma de fer municipalisme, donar-li encara més vida a les localitats valencianes i fer que tots ens coneguem […] alhora que donem molta importància a les històries menudetes que dia a dia van conformant la nostra realitat”. Per últim, Zequi Castellano parlava de “glocalització, és a dir, veure la globalització amb perspectiva local […] esteu fent realitat que la resta d’un país, d’altres comarques fem possible eixa realitat des de la vida local”.
Abans o després de tot això, a les 12 del migdia, tenia lloc, just davant la porta d’entrada als nous estudis de Ràdio Pego la inauguració oficial dels nous estudis. Obria el discursos la regidora de Mitjans de Comunicació, la nacionalista Marian Tamarit expressant el seu agraïment a tota la Corporació Municipal present a l’acte i seguidament fent-lo extensible “als treballadors/res de Radio Pego, als col•laboradors, als membres de la xarxa d’emissores municipals valencianes i a les empreses que inserten la seua publicitat i que tots junt fan que siga possible aquesta emissora municipal. I, com no podia ser d’altra manera, vull agrair la societat civil que conformen les diferents associacions, grups de músics i veïnat que esteu ací presents i tots els oients que cada dia escolteu la nostra radio”.
Tamarit explicava els inicis del projecte que ha culminat donant un nou espai des d’on emetre a Ràdio Pego, que per fi, esdevenia accessible a tothom. “Ara fa nou mesos, en el mes de maig, vàrem començar el procés de construcció d’una nova emissora municipal, el lloc elegit va ser l’antiga biblioteca per ser un lloc cèntric i accessible, i com si d’un embaràs es tractara va començar el seu camí de la mà de la constructora Algeps Simó, una empresa pegolina que va saber treballar de la mà de les empreses locals per portar endavant aquesta tasca. Voldria aprofitar el moment per felicitat a Algeps Simó pel treball ben fet i també cal destacar al departament d’urbanisme de l’Ajuntament de Pego i al departament d’Informàtica, així com els esforços per crear i mantenir llocs de negoci en l´economia local.”
La Regidora de Mitjans de Comunicació feia un resum per la història de la Ràdio Pego, que començava a principis dels anys 50 de la mà dels pares franciscans en l’emissora ‘Paz y Bien’ i seguia als 80 amb ‘Ràdio Lliure de Pego’. Als anys 90 prenia forma la ràdio municipal, ‘Ràdio Pego’ de la mà d’Elvira Cambrils i Joan Antoni Oltra. Aquesta ràdio municipal ha passat de tot, entre d’altres, destacava la nacionalista Marian Tamarit “8 anys de foscor on la llum textualment era tallada quan s’emitien programes que no interessaven al governant o l’emissió per art de màgia deixava de funcionar, tot això va fer que molts col•laboradors/res desistiren de fer els seus programes i la ràdio va ser monocolor. Des de fa quasi 8 anys quan s’ha intentat recuperar aquell esperit de la Radio Lliure, ser una Ràdio pròxima, diversa, rigorosa en la informació i plural, on caben totes les ideologies, les sensibilitats i inquietuds de la societat pegolina”.
Marian Tamarit acomiadava el seu discurs desitjant “que tot el treball fet perquè Radio Pego siga un esplai obert a tothom i un mitja informació rigorós, pròxim i plural i a la vegada un mitjà d’entreteniment i companyia no s’esfume d’ací a mig any”.
Des de la Direcció de l’emissora, Sara Garcia, va ressaltar, entre altres moltes coses que “L’esperit de la direcció actual de Ràdio Pego és donar color i dinamisme a la ràdio local. És informar amb la màxima rigorositat de tot el que esdevé al municipi amb la veu dels protagonistes com a màxima. És donar veu a totes les associacions que conformen el teixit social, cultural i esportiu de Pego. És entretenir i divertir la nostra audiència. És promoure, en la mesura del que es pot la música feta a Pego i feta en valencià. És ser plural i incloure totes les sensibilitats polítiques siga a través de notícies o entrevistes. En aquest punt, però, mai deixarem content cap partit polític, ni els que estan al govern ni els que estan a l’oposició, ni els que tenen representació municipal, ni els que no en tenen. No obstant, és un fet que en aquesta ràdio s’han escoltat i s’escoltaran totes les veus polítiques presents al municipi.
Fora de polèmiques, però, cal ressaltar, i en això em quedaria, que Ràdio Pego és una ràdio pública i oberta a suggerències. Una ràdio que és de totes i de tots i que vol continuar sent-ho i enriquir-se cada vegada més amb les aportacions dels presents i dels absents. De tothom. I que ara, més que mai, en aquesta nova ubicació, està més aprop d’aconseguir-ho, n’estic convençuda. Acabe convidant-vos a participar de Ràdio Pego perquè com sabeu la veu de la ciutadania és la veu de Ràdio Pego. I és que el seu nom, Ràdio Pego, ja ho diu que és la Ràdio de Pego, del poble de Pego”, concloïa la Directora de Ràdio Pego.
Després d’un dia intens, d’un dia en què Ràdio Pego va bullir d’activitat durant pràcticament 10 hores seguides, els treballadors i les treballadores de Ràdio Pego, feien la seua pròpia valoració de la jornada d’inauguració dels nous estudis de l’emissora. Vicent Morera expressava que “l’èxit ha estat gràcies a la gent del poble de Pego i nosaltres el que volem dir és que sentim gratitud per haver respost a la nostra crida”. Mapi Domènech manifestava que “estem emocionats, agraïts i emocionats, pels nous estudis i per la inauguració”. Sole Seguí “constatava que la molta gent s’havia emocionat i nosaltres també” perquè, més que mai, Ràdio Pego va ser la ràdio de la ciutadania, dels pegolins i les pegolines. En això ens quedem.