Les obres del taller ocupacional entren en la seua recta final

Aquests treballs, que s’han dut a terme dins l’ajuda del Pla E, permetran la integració en un mateix edifici els serveis socials, amb tots els seus tècnics, que formen part de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, L’Atzúvia i Les Valls, i que actualment es troben separats en dos edificis.
El temps comença a donar els seus fruits i tot apunta que a octubre es podria inaugurar la nova Casa de Serveis Socials. Almenys això és el que té previst el regidor del Bloc i President de la Mancomunitat de Serveis Socials, Àngel Sendra qui afirma que “ja estan finalitzant les obres del que correspon al taller ocupacional el que culminarà l’obra de la nova Casa de Serveis Socials”.

Esta és una aposta que el tripartit va posar en marxa fa uns anys enrere “per tal de donar un millor servei al poble de Pego, ja que s’integraran en un mateix edifici els serveis socials, amb tots els seus tècnics i totes les seues tècniques, que formen part de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, L’Atzúvia i Les Valls, i que actualment es troben separats en dos edificis”, explicava Sendra.

Les obres que s’han realitzat en la nova seu, popularment anomenada Casa de Roman, han estat completament finançades per diverses partides diferenciades, provinents del Govern Central – mitjançant el Pla E– i de la Generalitat Valenciana –per la part que correspon a les inversions fetes en serveis socials–, el que indica que l’Ajuntament de Pego tant sols ha hagut d’invertit en la infrastructura, intentant, al mateix temps, conservar el patrimoni arquitectònic del centre del poble i mantindre la proximitat a les persones usuàries de dits serveis.

Així, el regidor de Serveis Socials Àngel Sendra espera que “el proper octubre” es puguen “obrir les portes del centre per tal d’oferir:

1. Les distintes prestacions i servicis que els Serveis Socials municipals gestionen i tramiten (ajudes d’emergència, ajudes a dones amb càrregues, ajudes a la infància, beques de menjador…)

2. El desenvolupament dels distints programes i actuacions per la inclusió social de tots els col•lectius que presenten, per distints motius, factors de risc d’exclusió: discapacitats, immigrants, drogodependents, sense llar, majors dependents…)

3. La col•laboració amb entitats sense ànim de lucre del poble per a optimitzar els recursos i actuar de manera coordinada”.

Tot això “amb tot el personal tècnic a l’abast de les persones que tenen alguna necessitat social: treballador/a i educador/a social, psicòleg SEAFI, UPC, Logopèdia, Violència de gènere, Immigració, Dependència, Taller Ocupacional i el Servei d’Ajuda Domiciliària”, detallava Sendra.


709 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!