Memòria del Creama de Pego, l’Atzúvia i les Valls 04/07

Després de dos anys i mig en funcionament l’agència de creama de Pego, sota el lema “treballant per tu”, ha ajudat a crear al voltant de 50 empreses i 70 nous llocs de treball directes, ha apropat l’oficina del SERVEF als demandants d’ocupació i ha impulsat el telecentre. A més, ha organitzat diverses fires al voltant del comerç i ha ajudat a dinamitzar el comerç local. A novembre de 2004 es reiniciava a Pego, després d´uns quants anys d´aturada, la nova agència Creama amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat econòmica i social de Pego, l’Atzúvia i les Valls i així incrementar el desenvolupament econòmic i social dels municipis als que es dóna servei. Les eines de treball amb què compta Creama són diverses: assessorament per a la creació de nous negocis o empreses, recerca de vies de finançament, gestió dels recursos europeus, formació per a afavorir la inserció laboral, que junt al Servef també fomenta la creació de nous lloc d’ocupació. Creama divideix la seua feina en quatre grans àrees: creació d’empreses, formació professional, ocupació i dinamització del comerç local.

Després de dos anys i mig de caminada, el regidor de promoció econòmica i responsable de Creama de l´ajuntament de Pego, el nacionalista Joan Carles Cambrils, ha considerat com a “magnífics resultats” els obtinguts per l’agència. S’han creat al voltant de 50 empreses i amb elles uns 70 nous llocs de treball, dels quals una tercera part dels contractes han estat per a menors de 30 anys. Així mateix, aquestes noves empreses s’han beneficiat de fins a 55 subvencions que ascendeixen a aproximadament 100.000 euros en distintes ajudes.

En quant a formació professional, des de Creama s’han treballat diferents cursos i tallers d’ocupació com són el taller de falles i fogueres que va culminar amb la creació de la falla de Creama que va ser cedida a la Junta Local de Pego; el taller d´ajuda a domicili amb l´objectiu d’ensenyar com ocupar-se de les persones majors i actualment s’està duent a terme el taller “La Marina Alta Accessible” un programa que pretén eliminar les barreres arquitectòniques dels pobles de la comarca per a crear un urbanisme més accessible per tot el món.

Des de l’Agència de Creama Local també s´ha posat en funcionament el Telecentre, amb la col•laboració de la regidoria d’educació. Per aquest espai han passat quasi 500 persones per a familiaritzar-se amb les noves tecnologies. Així mateix, en l’apartat de formació, fins a 15 empreses de Pego han fet la seua pròpia web gratuïtament a partir de la signatura d’un conveni amb la Fundació ANETCOM.

Al respecte de la inserció laboral, el Creama de Pego va aconseguir tancar un pacte amb el SERVEF per a tenir una oficina pròpia i evitar que els demandats d’ocupació s´hagueren de desplaçar a Dénia, entre d´altres coses per a passar la revisió trimestral. Des d’aquest servei les empreses comarcal han realitzat al voltant de 200 demandes d’ocupació per a buscar gent qualificada. De l’altre costat, 600 demandants de feina atesos i la xifra augmenta fins a 4000 si es parla de consultes a l’agència de Creama-SERVEF.

La darrera àrea d’importància del Creama està centrada en la dinamització del comerç local. És per això que s’han organitzat quatre edicions de la Fira de Nadal de Comerç i d’Associacions de Pego, dos edicions de la Fira d’estocs i tres anys d’assistència a Alical, la fira de productes de qualitat de la província d’Alacant. A més, des de fa poc el Creama de Pego s’ha incorporat a la Xarxa AFIC que ajuda al foment d’iniciatives comercials de la Comunitat Valenciana.

412 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!